4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Açık öğretime büyük ilgi

BİRECİK'TE AÇIK ÖĞRETİME BÜYÜK İLGİ

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamladıktan sonra orta öğrenime devam etmeyen ya da ilköğretimi tamamlamayan vatandaşların Açık Öğretim kurumlarına devam etme oranlarında bu yıl büyük bir artış oldu.

Kadın ve Kültür Merkezlerine devam eden eğitimleri engellenmiş bayanların Açık Öğretim Kurumları kayıt ücretlerinin Kaymakam Ozan Balcı ile Birecik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destekleniyor. 2010 yılında Açık İlköğretime devam eden öğrenci sayısının 120'den 280'ne, Açık Öğretim Lisesine devam eden öğrenci sayısı ise 340'dan, 664'e yükseldi. Kaymakam Ozan Balcı, yaşadıkları maddi zorluklardan dolayı geçmiş yıllarda eğitimlerini yarım bırakan ve bu eğitimlerini tamamlamak

isteyen vatandaşlara destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Özellikle toplumumuzun temelini oluşturan bayanlarımızın eğitimlerini çok fazla önemsiyor. Açık Öğretim kurumlarında eğitimlerini tamamlamaya başlayan öğrenci sayısındaki artışta sevindirici oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 09:48:02
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 21:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?