5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Açıkta gıda satışı yapılmayacak

Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu toplanarak bir dizi kararlar aldı.

Toplantı sonrasında, yaz mevsimine girilmiş olması nedeniyle bir dizi kararlar alındı. Kurulun bu konuda aldığı kararlar şöyle sıralandı:

"Tarım İl Müdürlüğü ile Belediye Zabıta elemanlarınca, gıda satış yerlerinde, açıkta satılan pul biber, salça, yoğurt tatlı lokum gibi gıdaların, kapalı ortamlarda, hijyenik şartlarda tüketime sunulması için, bu işletmecilerin uyarılarak denetimlerin arttırılması, uyarılara rağmen açıkta gıda satan işletmelere mevzuatlar doğrultusunda yasal işlemler yapılmasına. Havaların ısınması nedeniyle halk sağlığı açısından önemli bir risk olan, kasap, market gibi işyerlerinde satışa sunulan kırmızı ve beyaz et ile ürünlerinin, Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye Zabıta elemanlarınca yapılacak denetimlere açıkta değil de buzdolabında muhafaza edilerek satışının sağlanmasına.

Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye Zabıta elemanlarınca, toplu tüketim yerlerinden olan lokanta ve dönercilerin hijyenik ortamda, sağlıklı gıda satışa sunmaları yönünde denetlenmesine. Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye zabıta elemanlarınca, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine göre ekmeklerin uygun gramajda (300 gram) üretiminin sağlanması için ekmek üretim yerlerinin denetlenmesine. Cadde ve sokaklarda, seyyar satıcılar tarafından satılan tatlı, simit vb. gıdaların Belediye Zabıta Müdürlüğü elemanlarınca denetlenerek, uygunsuz şekilde, açık ortamlarda satış yapanlara müsaade edilmemesine. Halk sağlığının korumaya yönelik olarak meskun mahal içerisinde bulunan konuk evlerinin, açık alanlarda canlı müzik programı yaptıkları, bu nedenle meydana gelen aşırı gürültüden mahalle sakinlerinin rahatsız oldukları gözlendiğinden, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı gibi yetkili kurumlarca bu yerlerde mevzuatlar çerçevesinde gürültü çıkaran iş yerlerinin uyarılıp, gürültü önleyici tedbirlerin aldırılması, buna rağmen çıkardığı gürültü seviyelerinin insan sağlığına zarar vermeyecek boyuta düşürülmediği durumlarda, açık ortamlarda canlı müzik yayını yapılmasının önlenmesine.

Bazı motosiklet ve motosiklet sürücülerinin susturucusuz olarak trafiğe çıktıkları, çıkarmış oldukları aşırı gürültüden toplum sağlığının olumsuz yönde etkilendiği gözlendiğinden, Emniyet Müdürlüğünce İl Trafik Komisyonunun toplanmasının sağlanarak bu tür araçların susturucusuz olarak trafiğe çıkmamaları yönünde kararlar alınıp, uygulamaya geçirilmesine karar verildi."

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 12:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?