5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Açıkta kum, çimento satışına yasak

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent merkezinde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan açıkta kum, çimento ve kireç satışlarını engellemek amacıyla bir çalışma başlattı.

Belediyeye ait iş makineleriyle sabah saatlerinde Devteşti Mahallesine giden Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, açıkta satış yapılan kum, kireç v,b inşaat malzemelerini çevre kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle topladı. Halkın sağlığını tehdit eden her unsura karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirten Zabıta Müdürü M. Burak Küçük, halkın daha temiz ve modern bir çevrede yaşamasını sağlamak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Zabıta Müdürü Küçük, “Yaz aylarında sıcaktan dolayı vatandaşlarımız genelde evlerinin balkonlarında ve damlarda yatmayı tercih ediyor.

Açıkta satılan kum, çimento, kireç gibi inşaat malzemeleri rüzgarla birlikte aşırı bir çevre kirliliğine neden oluyor. Tozdan ve kirlilikten yakınan vatandaşlarımızın şikayetleri doğrultusunda bir çalışma başlattık. Açıkta inşaat malzemeleri satan işyerlerine tebligat verdik, tebligatımıza uyan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Tebligata rağmen taşınma işlemini gerçekleştirmeyen esnafımıza ise nakliye yardımında bulunduk ve onların belirlediği yere inşaat malzemelerini taşıyoruz. Bundan sonra kesinlikle bu bölgede açıkta inşaat malzemesi satışına müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 12:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?