3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Acılı baba hastaneyi birbirine kattı

ŞANLIURFA'DA SAĞLIK SKANDALI

Şanlıurfa'da Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doktorların çocuğuyla ilgilenmediğini iddia eden baba, hastaneyi bir birine kattı. Sinir krizleri geçiren baba, başhekimlik binasına saldırarak elindeki taş ile camları aşağı indirdi. Sinirlerine hakim olamayan baba, ölen çocuğunun bindirildiği ambulansın önüne atlayarak ölmek istedi.

Şanlıurfa'da dün belirlenemeyen yüksek ateş sonucu 13 aylık çocuğu Kadir Al'ı Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getiren baba Mustafa Al, doktorlar tarafından sadece iğne yapılarak, tekrar eve gönderildi. Bugün yine rahatsızlanan bebek Kadir Al ambulansla hastaneye kaldırılmak isterken yolda hayatını kaybetti.

Hastaneye getirilen bebek Kadir Al burada hayata yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Oğlunun hayatını kaybettiğini öğrenen baba hastane bahçesinde sinir krizleri geçirdi. Baba Mustafa Al, sinir krizinden üzerindeki elbiseleri parçalamaya başladı. Sinirlerine hakim olamayan baba başhekimlik binasına koşarak, elindeki taş ile camları aşağı indirdi. Polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışan baba Al göz yaşları içerisinde elindeki ölen çocuğunun ilaçlarını yere fırlatarak hastane yetkililerine tepki gösterdi. Baba Mustafa Al gözyaşları içerisinde, çocuğunun doktorların ihmali sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederek, "Dün çocuğumu doktora getirdim ama doktorlar çocuğumla ilgilenmediler. Bizi acil servisten kovdular. Acil serviste bulunan güvenlik bizi dövmeye kalktı. Bu olan olaylardan şikayetçiyim. Benim çocuğum öldü. Benim ciğerim yandı sen bir şey yapamıyorsan beni başka doktora neden göndermedin. Ne yapacağım ben şimdi. Doktorlar Çocuğumu öldürdüler. Allah'ınız, Peygamberiniz yok mu? yüreğim yanıyor Allah hepinizin belasını versin" diye feryat etti.

Daha sonra ölen bebek Kadir Al'ın cenazesi ambulansa bindirilerek otopsisi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istendi. Oğlunun cenazesinin ambulansa bindirildiğini gören baba Mustafa Al, ambulans önüne atlayarak kendi canına da kıymak istedi. Polis ekipleri tarafından ambulansın önünden alınan baba Al, güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Baba Mustafa Al, ambulansa bindirilerek ölen çocuğunun otopsisi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Öte yandan Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Murat Saygı konuyla ilgili açıklama yaparak, "Dün akşam hastanemize başvurmuş olan 13 aylık erkek çocuğun ishal ve kusma şikayetleri acil serviste bulunan hekim tarafından gereken ilk ateş düşürücü müdahalede bulunarak, çocuğun ateşini düşürerek yarın polikliniğe gelip kontrol edilmesini istedi. Fakat bugün eve gönderilen 13 aylık çocuğun genel durumunun daha da kötüleşmesi sonucu hastanemize gelirken yolda yaşamsal bulgularının olmadığı bir vaziyette hastanemize getirilmiştir. Olayı bize çocuğun babası şikayet edince incelemeye başladık. Şu anda iç soruşturmaya başladık genel disiplin soruşturması olarak hukuki süreç başlayacak. Bilinmesini istediğim nokta şu kurumsal olarak bir eksiklik bir hata söz konusu değil hastanın gelme saatinde 2 tane çocuk uzmanımız hastanemizde bulunmaktaydı. Fakat uzman konsültasyonu istenmediği bir hastada başımıza böyle olay meydana geldi. Konuyla ilgili olarak soruşturma yapılacak" diye konuştu.

ŞANLIURFA'DA SAĞLIK SKANDALI
ŞANLIURFA'DA SAĞLIK SKANDALI
ŞANLIURFA'DA SAĞLIK SKANDALI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:00:01
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 19:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?