5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Açılışı çocuklarla yaptı

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Valiliğin koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülün "Gelecek Vadeden Gençler Projesi" kapsamında "Kaynakçılık Sınıfı Temrin Çalışmaları" ve üretilen malzemeler ile tüm proje resimlerinin sergisini açtı.

48 çocuğun proje kapsamında eğitim gördüğü ve uygulamalarını teşhir ettiği sergiyi Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan çocuklarla birlikte açtı. Valilik görevine başladıktan sonra ilk faaliyetine katıldığına dikkat çeken Vali Okutan, "Bu proje ile gençler kendini geliştirip, meslek edinecek. Gençlerin sayısının artırarak bu kursların devamını yapma imkânımız olacak" dedi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, sadece Emniyet Müdürlüğü'nün değil, diğer kurumlarında bu sorunlara eğilmesini ve çocuklara gereken önemin gösterilmesini istedi. Vali Okutan daha sonra sergiyi gezerek yetkililerden bilgi alarak, proje kapsamında eğitim görüp, yaptıkları eserleri sergileyen gençlerle de sohbet etti. Gençlere yaptıkları işin önemini anlatan Vali Okutan, projeyi takip edeceğini ve verilen emeklerin boşa çıkarılmaması gerektiği söyledi.

Vali Okutan, projeyle ilgili yapılan çalışmaları anlatan sinevizyon gösterisini izleyip, gençlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Vali Okutan'a sergi sırasında Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Özel ile İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da eşlik etti.

Bu arada eğitim gören bazı gençlerin proje kapsamında meslek sahibi olduğu öğrenilirken, "Gelecek Vadeden Gençler Projesi" Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülüyor ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında finanse ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?