5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Adaletli gelir dağılımı istiyoruz'

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Basın Yayın Sekreteri Abdullah Göçmez, devlet memurlarına yapılan iyileştirme zammının, hükümetin memurlarına karşı olumlu yaklaşımın bir göstergesi olduğunu, fakat yapılan iyileştirme zammından sağlık çalışanlarının nasiplendirilmemesinin anlamsız ve gerekçesiz olduğunu söyledi.
Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Basın Yayın Sekreteri Abdullah Göçmez yaptığı yazılı açıklamada, "Sundukları hizmetin ulaşmasının zorunlu olduğu ülkemizin en ücra köşesinden metropol şehirlerine kadar her yerde birçok fedakarlıkla, büyük azim ve özveriyle çalışan, dünyanın olmazsa olmazı olan sağlık çalışanlarının iyileştirme zammı dışında tutulması oldukça anlamsız olmuş. Yapılmak istenen iyileştirmeyi ve hükümetin memurlarına karşı sağlamak istediği güveni önemli derecede etkilemiştir" dedi.


Hükümetin 9 saat kesintisiz mesaiyi kabul eden fedakar sağlık çalışanına ceza verdiğini iddia eden Göçmez, "Gün geçtikçe çalışma şartları zorlaşan ve 24 saat kesintisiz hizmeti büyük bir özveri ile veren sağlık çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmış, kurumlar arasındaki iş eşitliğini ve barışını zedelemiştir. Günlük sayısızca hastaya hizmet ederken saldırıya uğrayan, hastayı iyileştirmeye çalışırken kendi sağlığından ve hatta canından olan fedakar sağlık çalışanlarının, memur maaşlarına zam yapılırken düşünülmemesi hiçbir adalete sığmamaktadır. Buradaki asıl sıkıntı kadrolu çalışan sağlık personellerinin emekli sandığı kesenekleri ek ödeme ve döner sermayelerinden kesilmemekte, bu da çalışırken yoksulluğa mahkum edilen sağlık çalışanlarının emekli olunca da yoksul olarak kalacakları anlamına gelmektedir. Düz bir mantıkla bakıldığında toplam maaşları eşit gibi gözükse de 1. basamakta 80 YTL, 100 YTL ek ödeme alan sağlık çalışanlarının maaşları tüm kamu kuruluşlarında çalışan emsal devlet memurlarından daha düşük olduğu görülmektedir. Bu oran üniversite hastaneleri içinde yaklaşık olarak aynıdır. İşte tüm bu sebepler göz önünde bulundurularak, hükümetin bu adaletsizliğine son vermesi ve en kısa zamanda günde 9 saat kesintisiz cefakarca çalışan sağlık çalışanlarına hak ettiği maaşı vermesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 15:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?