5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Adaydan göçerlere ziyaret

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Ergün, 29 Mart 2009 yerel seçimleri için göçerlerin desteğini istedi.

Ceylanpınar AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Ergün, Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) sınırları içerisinde hayvancılık işiyle uğraşarak yaşamlarını sürdüren göçerlerin, yaşadıkları yerleri gezerek göçerlerden oy istedi. Ergün'ün ziyaretine AK Parti Ceylanpınar ilçe teşkilatı, AK Parti Ceylanpınar İl Genel Meclis Üyesi adayları ve bir çok partili katıldı. Bir çok sorunları olduğunu belirten göçerler, "Biz göçerler olarak, daha TİGEM kurulmadan önce bu topraklara yerleştik. TİGEM kurulduktan sonra bizleri işgalci olarak nitelendirdiler. Başta elektrik, haberleşme, su, yol, okul, sağlık ocağı gibi hizmetlerden yoksun bir şekilde hayatımızı sürdürmekteyiz. Çocuklarımızın hiç biri okula gitmiyor. Çünkü en yakın okul bize 20 kilometre uzaklıkta. Bizler cahil büyüdük, bari en azından çocuklarımız cahil büyümesinler. Medeniyetten çok uzak bir şekilde yaşamımızı sürdürmekteyiz. Çocuklar okuma yazma bilmediğinden Atatürk'ü dahi tanımıyorlar. Onlarda bu ülkenin evlatları, öğrenim görmek onların da hakkı. Elektriğimiz olmadığından dolayı çocukların çoğu hayatlarında televizyon dahi görmemiş. Bir an önce devlet büyüklerinden yardım istiyoruz" dediler.

Göçerlerin sorunlarını can kulağıyla dinleyen Ergün ise, "Sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Sorunlarınızı bildiğim kadar çözümünü de biliyoruz. Allah'ın izniyle seçimleri sizlerin desteğinizle kazandığım taktirde, bütün ihtiyaçlarınız giderilecektir. Bu sorunlar ancak iktidar partisinin gücü ile aşılır. İlk öncelikli hedefimiz göçerlerin yerleşim alanlarını köy statüsüne kavuşturmaktır.Yerleşim alanlarınız köy statüsüne kavuşturulan köyleri KÖYDES kapsamına alınınca bütün sorunlarınız kendiliğinden sona erecektir. Fakat, belirttiğimiz projeleri tamamıyla hayata geçirebilmemiz için seçimlerde oylarınızı tek başına iktidar olan AK Parti'ye vermeniz gerekmektedir" dedi.

Ergün daha sonra diğer göçebelerin bulunduğu yerleşim yerlerini gezerek, göçerlerin desteğini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 10:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?