5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Adaylıklar hakkında açıklama

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Müfit Yetkin, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda genel merkezin ince eleyip sık dokuyacağını söyledi. 

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ı cemiyette ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa milletvekili Müfit Yetkin ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bir süre görüşme yaptı. Görüşme sırasında Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti Genel Merkezi'nin nasıl bir tutum sergileyeceğini ve kimin aday olacağı konusunda sorular sordu. Polat, "Şanlıurfa 11 bin yıllık bir kenttir. Önümüzdeki günlerde yerel bir seçim var. Geçmişteki 5 yıl ile gelecekteki 5 yılın muhasebesini iyi yapmak gerekir. Bu nedenle sayın milletvekilimiz ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunmak istedik" dedi. 

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin sorularını cevaplayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, parti genel merkezinin aday adayları arasında, aday seçimini yaparken ince eleyip sık dokuyacağını belirterek, "Başkan adayını seçme şeklimiz var. Partimiz genel merkezi ilk olarak performans yoklaması yapacak. Ondan sonra genel merkez halk ile bir anket yapacak. Daha sonra 9 milletvekilinin görüşünü alacak. Genel merkezimiz bunu tamamladıktan sonra karar verecek. Temayül yoklamasına milletvekillerinin karışma imkanı yok. Alınan bilgilerin tamamı genel merkezine aktarılacak. Şanlıurfa Türkiye'nin 8. büyük ilidir. Genel Başkanımız ince eleyecek, sık dokuyacak. Benim dışımda 8 milletvekili daha var. Hepsinin görüşleri de çok önemlidir. Bundan emin olun ki, genel başkanımız Şanlıurfa'ya layık olacak olan Belediye Başkan adayını seçerek, gerekeni yapacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 12:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?