5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Adliyede silahlı çatışma!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde adliye binasında yaşanan silahlı çatışmada ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, boşanma davası sebebiyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine yaşanan olayda, damat Ali D.'nin tabanca ile ateş etmesi sonucu kayınbabası Necim Demir olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı kayını Mehmet Hakkı Demir de kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Zanlı Ali D.'nin de ayrılmak istediği eşi Şahibe D.'nin saldırısı sonucu gözlerinden yaralandığı ve hastanede tedavi altında bulunduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Önceki haber

Viranşehir ilçesinde adliye binasında yaşanan silahlı çatışmada bir kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Germen köyünde ikamet eden D. ailesinin kızları ile damatları arasında geçimsizlikten dolayı boşanma davası açıldı. Davanın görüleceği adliye binasına gelen iki aile mensupları arasında sözlü tartışma çıktı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine damat Ali D., kayınbabasına ve kayınına ateş etti. Silahlı çatışma sırasında adliyede bulunanlar panik içerisinde savcı ve hakimlerin odasına sığınırken adliye polisi ve kaymakamlık polisleri ile yakında bulunan karakoldaki polisler olaya müdahale etti.

Yaralı bir şekilde etkisiz hale getirilen zanlı Ali D. karakolda bulunan nezarethaneye alındı. Çatışma sırasında vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Necim D. olay yerinde hayatını kaybederken, Mehmet Hakkı D. ve Ali D. ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildiler. Geniş güvenlik önlemleri içerisinde gönderilen zanlıya adliye binası önündeki kalabalık saldırmak istedi. Polisler kalabalığı dağıtarak olayları engelledi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mehmet Hakkı D.'nin durumu ağır olduğu için diğer yaralı Ali D.'nin ise can güvenliğinden dolayı Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Çatışma sırasında olay yerinde bulunan boşanma davası açtığı belirtilen Şahibe D. sinir krizi geçirdi. Adliye içerisinde geniş güvenlik önlemleri alan polis adliyeye giriş çıkışları engelledi. Adliye binası içerisinde olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemede 12 adet boş kovan bulundu. Olay yerinde yaşamını yitiren Necim D.'nin cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Olay sonrası adliye binası ve devlet hastanesi çevresi ile Emniyet Müdürlüğü çevresinde polis ile jandarma ekipleri önlemlerini artırdılar.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:26:57
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?