5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Adres farklı, çile aynı

Yaşlı ve özürlülerin 2 Haziran tarihinden itibaren aylıklarını PTT şubelerinden almaya başlamaları ile paraların ödendiği adres değişti ancak manzara aynı kaldı.


2022 Sayılı Kanun'a göre Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile aylık alan yaşlı ve özürlü vatandaşların 2 Haziran 2008 aylıklarını PTT şubelerinden almaya başlaması, Şanlıurfa'daki PTT şubelerinde yoğunluğa neden oldu. Maaşlarını alabilmek için şubelere giden yaşlı ve özürlüler, oluşan uzun kuyruklardan dolayı ezilme tehlikesi geçirdi. Polis, meydana gelen izdihama düdük çalarak engel olmaya çalıştı. Bazı yaşlılar yakınlarının sırtında şubeye getirilirken, baygınlık geçirenler sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı.


Adresin değiştiğini ancak meydana gelen yoğunluk ve izdihamın aynı kaldığını belirten yaşlılar, "Bu sıcakta millet boğuluyor. Kaç kişi bayıldı. Sabahtan beri burada bekliyoruz. Maaşların birden fazla şubede dağıtılması gerekiyor. Hepsi bir yere yığılıyor, birbirlerini eziyorlar" dedi.


Şanlıurfa merkezde bayılarak hastaneye kaldırılan 70 yaşındaki Mehmet Yıldız ile Siverek ilçesinde baygınlık geçiren 71 yaşındaki İlhan Muğla'nın tedavilerinin devam ettiği, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 18:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?