5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Adrese dayalı nüfus sistemi başladı

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve ailesinin sayımı yapıldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Öcal, Vali Konağına gelerek Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eşi Ayla Yavaşcan ve kızı Canan Yavaşcan'ın T.C kimlik numaralarını ve diğer bilgilerini aldı. Türkiye İstatistik Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Öcal ve anketörlerle sohbet eden Vali Yusuf Yavaşcan, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi, devletin alt yapılarının oturması yönünden önem arz eden bir çalışma. Bu kayıt ile adresimiz MERNİS nüfus kaydına kayıt edilecektir. İstanbul'da oturan çocuklarım İstanbul'daki adresimde kayıt edilecektir. Herkesin nüfus cüzdanındaki kaydına mutlaka bir adres yazılacak. Bu çok önem arz eden bir çalışma, özellikle belediyemiz açısından hayati önem arz ediyor. Tabi bütün devlet dairelerini yakinen ilgilendiren temel bir çalışma. Bundan sonra hiçbir şekilde nüfus sayımı olayı gerçekleşmeyecek, artık otomatik olarak nüfus kaydından takip edilecek. Bu yönü ile önem arz eden bir çalışmadır” dedi. 

Vatandaşları sahte anketörlere karşı da uyaran Vali Yavaşcan, “Vatandaşlarımız gelen görevlilerin Türkiye İstatistik Kurumu anketörleri olduğunu anladıkları an kendilerine yardımcı olsunlar. Görevlileri eve sokmamak gibi tutum sergilemesinler. Fakat kimlik belgesi olmayan, anketör olmayan kişileri de eve almasınlar. Bu da güvenlik açısından önem arz etmektedir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Hane Halkı Bilgi Formu'ndan başka bir yere imza atmasınlar. Kişilere borç imzalattırabilirler veya istenmeyen bir takım sonuçlar doğuracak belgeler imzalattırabilirler. O yönüyle dikkatli olsunlar” diye konuştu. 

Türkiye İstatistik Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Öcal, "Vatandaşlarımız evlerine her gelene kapısını açmasınlar. Türkiye İstatistik Kurumunun verdiği kimliği sorsunlar. Hem şahsın asıl kimliğini sorsunlar hem de anketör kimliğini sorarak evlerine alsınlar. T.C Kimlik numaralarını temin etsinler. Nüfusa kayıtlı olmayanlar şu anda her hangi bir ceza ödemeden kayıt olabilirler. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi hane halkı Bilgi Formu'ndan başka bir yere imza atmasınlar” uyarısında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 11:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?