5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Afet Merkezi İhalesi

Şanlıurfa Belediyesi'nce GAP Bölgesi'nde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması (GAPSEL) Projesi kapsamında "Şanlıurfa Belediyesi Bölgesel Afet Merkezi Yapım İşi İhalesi" yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan başkanlığında Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye 2 firma katılım sağladı. Avrupa Birliği'nce finanse edilen GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nce koordine edilen Merkezi Finans İhale Birimi ve Şanlıurfa Belediyesi tarafından imzalanan sözleşme kapsamında Şanlıurfa Ticaret Merkezi(ŞUTİM) bitişiğinde yapımı gerçekleştirilecek olan Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi'nin 12 ay (365 gün) sürede tamamlanması planlanıyor.
Projenin taplam bütçesi bir milyon 537 bin 600 Euro olup, bu meblağın yüzde 55'inin AB'den hibe olarak alınacağı, diğer yüzde 45'lik miktarın ise Şanlıurfa Belediyesi'nce karşılanacağı bildirildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, bölgede büyük ihtiyacı duyulan Bölgesel Afet Merkezi'nin Şanlıurfa'da kurulmasının gerekliliğine değindi. Son günlerde yaşanan sel felaketlerinin ardından bu merkezin mutlaka kurulması gerektiğine inandığını dile getiren Arslan, "Şanlıurfa'da kurulması planlanan Bölgesel Afet Merkezi, tam donanımlı bir binadan oluşacak. Bölgesel Afet Merkezi, Şanlıurfa il merkezinde kurulacak olmasına rağmen yalnızca merkezde değil, bir yandan il genelinde bir yandan da afet halinde takviye yapılacak komşu illere hizmet verebilecek düzeyde tasarlanmıştır.

Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi'nin hayata geçmesiyle birlikte bölgedeki tüm yerel yönetimler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları da afetlerde ve kazalarda etkin müdahale kapasitesini geliştirme imkanı bulacaktır. Ayrıca Bölgesel Afet Merkezi'nde mevcut ve yeni yetişecek sivil savunma ekipleri sayesinde bölgede sivil savunma konusunda nitelikli insan kaynağının oluşturulması mümkün olacaktır. Tüm bunlarla birlikte bölgede can ve mal kayıplarının asgari düzeye indirilmesi sağlanırken ekonomik ve sosyal kalkınmaya da katkı sağlayacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?