5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AGROMACH Tarım Fuarı açıldı

5. TARIM, TARIM TEKNOLOJİLERİ VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

 Şanlıurfa'da 5. AGROMACH Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Fuarın açılış törenine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AGROMACH Genel Müdürü Hülya Akaya, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Halep ve birçok ilin işadamları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Konu tarım olunca, fuarcılık olunca konuşacak çok şey var. Bu faaliyet Urfa'da olunca daha çok konuşulacak şey oluyor. Aslında sulanabilir bir arazi, Türkiye'de bu arazilerin yüzde onu kullanılan bir arazi olduğunu biliyoruz. Yüzde onunda tarım yapılıyor. Bu da ne kadar yüksek potansiyelinin olduğunu gösteriyor. Bu yeni bir şey değil. Tarihin her devresinde Urfa ve yukarı Mezopotamya en derin en anlamlı geliştiği yerdir. Bu topraklarda bereketler

fışkırmış, zenginlik ve güzellikler getirmiş. İl Üniversitenin, ilk tarımın yapıldığı yer olması itibari ile önemli bir yer teşkil etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan ve protokol üyeleri fuarın açılışını yaptı. Açılışın ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

5. TARIM, TARIM TEKNOLOJİLERİ VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
5. TARIM, TARIM TEKNOLOJİLERİ VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:35:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 00:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?