5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ahmet Türk 'ün Zana açıklaması

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Ahmet Türk Şanlıurfa'da gazetecilere konuştu. Leyla Zana'nın 10 yıl hapis cezasını değerlendiren Türk, bunun yıldırma politikası olduğunu söyledi. 

Ahmet Türk ve beraberindeki milletvekilleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini kapsayan seçim gezisi çerçevesinde, Demokratik Toplum Partisi Şanlıurfa İl Teşkilatını ziyaret etti. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, "Leyla Zana bütün mücadelesini, yaşamını Kürt halkının daha özgür bir geleceğe sahip olması konusundaki çabaları ile Kürtler açısından bir misyonu, önemli bir şahsiyeti olan arkadaşımızdır. Bugün Kürt halkının halen inkar edildiği, Kürt sorununun çözümsüzlük ile karşı karşıya
kaldığı bir süreçtir. Her Kürdün yapması gereken bu inkarcı, imhacı politikaları deşifre etmektir. Sayın Zana da düşüncelerini ortaya koyarak, Kürt halkının yanında olduğunu göstererek, kendi halkı için taleplerini, onun düşüncesini ve tercümanı olarak düşüncelerini açıkça ifade etti. Günümüz dünyasında fikir ve düşüncelerin suç olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Türkiye'de halen Kürtleri potansiyel tehlike gören ve Kürtleri susturmaya çalışan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu yaklaşım hukuki bir yaklaşım değildir. Türkiye'de şu görülüyor ki, hukukçular resmi ideolojinin etkisinde ve resmi ideolojiyi korumaya yönelik bir refleks göstermektedir. Sayın Zana; düşüncesiyle, fikirleriyle, tavırlarıyla, çabalarıyla demokrasinin gelişmesi, Kürtlerin demokrasi anlayışıyla yönetilmesini her zaman açık bir şekilde ifade etmiştir. Düşüncelerinden dolayı örgüt üyeliği ile cezalandırılması gerçekten kabul edilecek bir durum değil. Bu siyasi bir karardır, hukuki karar değildir. Susturmaya yönelik bir karardır. 
Biz sayın Zana'nın düşüncelerini sonuna kadar savunacağız. Kişi olarak, parti olarak, Kürt aydını olarak bu düşüncelerini dile getirip savunacağız. Sayın Zana bugüne kadar Kürt halkına olan sadakatini ortaya koyduğu için kendisini tebrik ediyorum. Bunun bilinmesi gerekiyor, Kürtler ve Zana'lar susturulmak istendiği için veya birileri susturmak istediği için mücadelelerinden vazgeçecek değildir. Bu mücadelesini sürdürecek. Sayın Zana daha önce 11 yıl cezaevinde kaldı. Baskıyla susturulmadı. Şu andaki cezanın mantığı da susturmaya yöneliktir. Bundan sonra da sayın Zana ve Kürt aydınları Kürt halkının demokratik geleceği için barışçıl geleceği için özgürlükçü geleceği için susmayacak ve susturulmayacaktır" dedi. 

Ahmet Türk ve beraberindeki heyet daha sonra Suruç ilçesine gitmek üzere Şanlıurfa'dan hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 12:57:18
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 13:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhildan amara IP: 78.162.116.xxx Tarih : 9.12.2008 15:30:00

. Sayın Zana; düşüncesiyle, fikirleriyle, tavırlarıyla, çabalarıyla demokrasinin gelişmesi, Kürtlerin demokrasi anlayışıyla yönetilmesini her zaman açık bir şekilde ifade etmiştir. Düşüncelerinden dolayı örgüt üyeliği ile cezalandırılması gerçekten kabul edilecek bir durum değil. Bu siyasi bir karardır, hukuki karar değildir. Biz sayın Zana'nın düşüncelerini sonuna kadar savunacağız. Kişi olarak, parti olarak, Kürt aydını olarak bu düşüncelerini dile getirip savunacağız. Sayın Zana bugüne kadar  halkına olan sadakatini ortaya koyduğu için kendisini tebrik ediyorum