5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AIDS'li ailelerin dramı film oluyor

AIDS'Lİ İKİ AİLENİN DRAMI FİLM OLACAK

Sinema sanatçısı ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, son filmi için Şanlıurfa'ya gelecek. Şavata, AIDS'li Urfalı iki ailenin hayatını filme alacak.

Sınır, Drejan ve Doz filmleri ile ün yapan oyuncu ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, son çalışması "Tutsak kelebekler" filmi için Şanlıurfa'ya gelecek. Türkiye'nin gündemini meşgul eden AIDIS'lı Çoban ile Işıkgöz ailesinin yaşadıkları dram, sinemaya taşınıyor. İki ailenin hayatının film alacağı konu, önümüzdeki günlerde başlayacak. Yönetmen Şavata, AIDS'li Işıkgöz ile Çoban Ailesi'nin dramını beyaz perdeye aktaracağını söyledi.

Büyük bir bölümü Şanlıurfa'da çekilecek olan film ile ilgili olarak açıklamada bulunan Şavata, daha önceleri diğer filmleriyle Güneydoğu'nun kanayan yaralarına parmak bastığını ve bu filmde de Işıkgöz ile Çoban Ailesi'nin içinde bulunduğu içler acısı durumu tüm dünyaya ibret olsun diye çalışmalarına başlayacağını belirtti. Oyuncu ve yönetmen Şavata, film çekimlerinin Şanlıurfa'daki çekimlerine en yakın zamanda başlayacağını belirterek, kamera kadrosu olmak üzere filmin yaklaşık 100 kişilik ekibi ile

Şanlıurfa'ya geleceğini kaydetti.

Film konusunda Çoban ve Işıkgöz alesiyle Şanlıurfa'da bir araya gelecek olan Şavata, yeni filmi konusu hakkında bilgi verdi. Gani Rüzgar Şavata, "Tutsak Kelebekler filminde baş rolünü oğlum Arafat Şavata oynayacak. Film kadrosunda şahsım, oğlum, Işıkgöz, Çoban ailesi, Hanımın Çiftliği dizisinden tanıdığımız Caner Cindoruk'un yanı sıra Yalçın Dümer, İsmet Özhan, Şenay Akay, Mehmet Cebiş, Haldun Boysan, Elif Özkul gibi çok ünlü film sanatçıları vardır" dedi.

Sinema yönetmeni ve oyuncusu Gani Rüzgar Şavata, çekimlerine başlanacak olan Tutsak Kelebekler filminde, AIDS'li Çoban ile Işıkgöz Ailesi'nin dramını ele alacaklarını söyledi. Şanlıurfa'ya önümüzdeki günlerde gelecek olan Şavata, yeni filminde 2008 yılında sıcak su ile yanan çocuğa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden verilen AIDS'li kanla birlikte AIDS hastalığının pençesine düşen küçük Yusuf'un ve doğum sırasında Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kan ile AIDS'in pençesine yakalanan annenin dramı

ile Işıkgöz Ailesinin hukuk mücadelesi anlatılacak. Çekimleri Şanlıurfa ve ilçelerinde yapılacak olan "Tutsak Kelebekler" filminin galasını Şanlıurfa'da yapacaklarını ifade eden Şavata, her iki aile ile bir araya geleceğini aktardı.

Bu arada, AIDS'li 2,5 yaşındaki Y.Ç.'nin babası Mehmet Çoban ise, yapılacak teklife olumlu yaklaşacağını söyledi. Çoban, "Böyle bir teklif gelirse değerlendiririm" diye konuştu.

AIDS'Lİ İKİ AİLENİN DRAMI FİLM OLACAK
AIDS'Lİ İKİ AİLENİN DRAMI FİLM OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 10:21:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 14:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?