5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aids'li çocuğun babasına devlet eli

Şanlıurfa'da 1 yaşındayken üzerine sıcak su dökülmesi sonucu kaldırıldığı hastanede HIV virüslü kan verilen çocuğun babası Mehmet Ç.'ye devlet eli uzandı.

Yaklaşık 7 ay önce yanık tedavisi için gittiği Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde HIV virüslü kan verilen 1,5 yaşındaki Y.Ç.'nin içinde bulunduğu duruma ilişkin haberlerin yayınlanmasının ardından yetkililer harekete geçti. Şanlıurfa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, Çoban ailesine sahip çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, baba Mehmet Ç.'nin çok zor günler geçirdiğini belirterek, kendisine sahip çıktıklarını söyledi. Mehmet Ç.'nin Şanlıurfa merkeze bağlı Yardımcı Belde Sağlık Ocağı'nda hizmetli olarak işe başlayacağını dile getiren Demir, "Aile Ankara'ya gidiş gelişinden dolayı ekonomik olarak sarsıldı. Kendisine destek olmak için Yardımcı Belde Sağlık Ocağı'nda hizmetli alımı yapılacak. Kendisini asgari ücretli ve sigortalı olarak sağlık ocağında çalıştıracağız. Ayrıca Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da aileye bin 200 YTL yardım yaptı. Çoban ailesi için yardım kampanyası da başlattık. Gelen yardımları ona vereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 21:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?