4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

AIDS'li çocuk Adli Tıp'ta

AIDS'E YAKALANAN KÜÇÜK ÇOCUK RAPOR ALMAK İÇİN ADLİ TIP'A GELDİ

Şanlıurfa'da 2,5 yıl önce tedavi gördüğü hastanede verilen kanla AIDS'e yakalanan 3,5 yaşındaki çocuk, sorumlular hakkında açılan dava kapsamında rapor almak için babasıyla birlikte Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Ulucanlar köyüne bağlı Karagöz mezrasında yaşayan 7 çocuklu ailenin 6. çocuğu olan 3,5 yaşındaki Y.Ç., 26 mart 2008 günü sobanın üzerindeki çaydanlığın üzerine düşmesi sonucu yanmış, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sırasında hemşirenin dalgınlığı sonucu verdiği HIV virüslü kanla AIDS'e yakalanmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Y.Ç.'nin tedavisine Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde devam edildi.

Yaşadığı Şanlıurfa'dan sık sık kontrol için Ankara'ya giden küçük çocuk, bugün de İstanbul'a geldi. Küçük çocuk, olayda ihmali bulunanlar hakkında açılan dava kapsamında rapor almak üzere babası M.Ç. eşliğinde Adli Tıp Kurumu'na geldi. Adli Tıp Kurumu önünde beklerken yaşadıklarını anlatan baba M.Ç., oğlunun başına gelenlerden sonra hayatlarının değiştiğini söyledi. Yaşanan olayları anlatan baba M.Ç., sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Y.Ç.'nin olaydan sonra oynatmakta güçlük çektiği kolunun da tedavisi sonucu işlevini görmeye başladığını anlatan M.Ç., "Biz mahvolduk. Sürekli Ankara'ya gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Çocuğumu ameliyat ettirdim. Kolu şimdi tutuyor. Mahkemenin ve avukatın istediği raporu almak için Adli Tıp Kurumu'na geldik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 13:49:04
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 18:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?