2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Ailelerin korkulu rüyası: Şark Çıbanı

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, ilde 2 bin kişide Şark Çıbanı görüldüğünü belirtti.
İl Çevre Kurulu toplantısında Şark Çıbanı sorununa değinen Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, şehir içerisindeki hayvan varlıklarının beraberinde şark çıbanını getirdiğini belirtti.

 Uzun, "Hayvan barınakları mahalle aralarında. Bu hayvan barınakları Şark Çıbanı’nı beraberinde getiriyor. Karakoyun Deresi’nin biran önce ıslah edilmesi gerekir. Güzel şehirde olmaması gereken hayvanları bu şehirden nasıl çıkarabiliriz ve bu Şark Çıbanı’ndan nasıl kurtuluruz" dedi.

Vali Uzun, Şark Çıbanı vakasında 2 bin rakamının geçildiğini belirterek, "Bu medeni çağda gayri medeni olayın yaşanması fevkalade zor. Bunun kaynağı belli. Hayvan barınaklarının kent içinde olması bu hastalığın oluşmasını hızlandırıyor" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise ’’Şark Çıbanı’’ hastalığına neden olan mikrobun, 2 bin hastanın tamamında aktif olmadığını belirttiler. İlaç sıkıntısı yaşanmadığına işaret eden yetkililer, hastaların bir kısmının tedavi edildiğini, geri kalanların da tedavisinin sürdüğünü kaydettiler. Şanlıurfa’da ilaç sıkıntısı nedeniyle bir süre ara verilen Şark Çıbanı tedavisinin, Haziran ayında temin edilen 200 kutu ilacın Şanlıurfa’ya gönderilmesiyle yeniden başladı bildirildi.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 15:49:36
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 16:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?