5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akaryakıt istasyonuna baskın

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bir petrol istasyonuna yapılan 'Deniz' kod adlı operasyon ile yer altında gizlenen 2 tank ile düzenekler ortaya çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, H.E.'ye ait petrol istasyonunda petrol kaçakçılığı yapıldığı bilgisini alan jandarma harekete geçti. Ekipler, Suruç Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına istinaden petrol istasyonunda yer altı kazı çalışmaları gerçekleştirdi.

Satış yapılan pompaların iç düzeneklerinde ve alt bağlantılarında yapılan incelemede; pompaların bağlı oldukları tanklara giden hattın kazısı yapılarak ilave boru olup olmadığı araştırıldı. Tanklarda bulunan mevcut akaryakıtın stok ölçümleri ile pompa sayaç göstergelerinde tespitler yapan ekipler, istasyon çevresinde 2.5 metre derinliğinde ve 300 metre uzunluğunda toprak kazısı gerçekleştirdi.

Pompa ve tankların etrafında yapılan kazı çalışmasında; tanka yaklaşık 25 metre mesafede istasyonca lastik tamiri, kaynak yapma ve kompresör binası olarak kullanılan binanın hava basma ünitesinin altına doğru uzayan metal boru içerisinde hava basma amaçlı kullandığı tespit edilen plastik hortum bulundu. Bir ucu kompresör binasında biten borunun tankla bağlantısı olabileceğini değerlendiren jandarma, istasyonun bitişiğinde bulunan, oturma amaçlı inşa edilmiş, üzeri sundurma ile örtülü ve bir köşesinde karavan kurulmak suretiyle oda halinde dönüştürülmüş set kısmını yıkarak yer altında arama çalışmaları yaptı. Yer altında arama yapan ekipler, 4 adet boru ve hava ile çalışan açma-kapamalı vana sistemini ortaya çıkarıldı. Düzenekle bağlantılı olan boruların çevresinde kazı işlemi yapan ekipler, yaklaşık 12 metre mesafede yıkama yağlama yeri olarak kullanılan alanda yeraltına gizlenen 2 adet tank tespit etti. Tankların içini kontrol eden ekipler, akaryakıt amaçlı kullanılan ancak akaryakıt dışı ürün olan, solvent veya solvent türevi madde olan white sprit ile madeni karışımı maddeyi ele geçirdi.

Yer altında tespit edilen 2 adet gizli tank ile düzeneklere el koyan jandarma, istasyon bürosunda konulan sigaralık bölümüne de özel olarak yapılan düzenekle şalter sistemini duruma göre değiştirilebilen kaçak mazot satıldığını belirledi.
Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?