5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale banka istiyor

Akçakale ilçesindeki vatandaşlar, ilçeye yeni bir banka şubesinin açılmasını istiyor.

Akçakale ilçesinde tek bir bankanın oluşu ilçe halkının ihtiyacına cevap vermiyor. Esnaf ve ilçede görev yapan yaklaşık 300 öğretmen, destekleme ödemeleri sırasında işlem yapamadıklarından, bu durumdan şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Öğretmenler, özelikle maaş çekim sırasında destekleme ödemeleri ile aynı güne kaldıklarında çok zorlandıklarını, işlem yapmadıklarını vurguladılar. ATM’nin daha rahat işlem yapacak şekilde ilçenin güvenli ve kullanılabilir bir noktaya yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan esnaf ve öğretmenler, taleplerinin yetkililerce dikkate alınmasını istiyor.

Akçakale ilçesinde tek bir bankanın ihtiyaca cevap vermediğini, diğer bankalarında alternatif oluşturarak ilçeye gelmeleri gerektiğini söyleyen ilçe esnaflarından İsmail Uyanıkoğlu, bir bankanın ilçeyi kaldıramadığını ifade etti.

Uyanıkoğlu, "Esnaf olarak bir bankayla çalışmak zorunda bırakılmamız can sıkıcı. İlçede bulunan Ziraat Bankası esnafa yönelik herhangi cazip alternatifler getirmiyor. Örneğin esnafa teminat mektubu vermiyor. Çek ödemelerinde problem çıkarıyor. Çiftçiye destekleme dağıtmaktan yaşlılara maaş ödemekten başka işlem yapmıyor. Mevcut banka özellikle esnafa teşvik kredisi, esnafı kaldıracak cazip alternatif projeleri yok. Ayrıca ATM bankanın hemen içinde sayılır. Destekleme sırasında esnaf olarak içeriye girmede çok zorlanıyoruz. İşlem yapamıyoruz. Para çekmek istediğimizde destekleme ödemeleri sırasında yoğunluktan dolayı işlem yapmak imkânsız. Bu açıdan ilçeye ikinci bir banka şart diyorum" dedi.

Akçakale Ziraat Bankası yetkilileri ise, konu ile yaptıkları açıklamada; her bankanın kendine özgü politikaları olduğu vatandaşın ise belirlenen bu ilkelere uyması gerektiğini ifade ettiler. Yetkililer, Ziraat Bankası olarak vatandaşın taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını ancak prosedüre uymayan talepleri dikkate alamayacaklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?