5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale Başkanı Suriye'de

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 29 Mart seçimlerinde yeni seçilen Belediye Başkanı seçilen Abdulhakim Ayhan Suriye'ye ziyarette bulundu.

Geçtiğimiz günlerde tebrik ve hayırlı olsun temennisinde bulunan Suriye Telabyat ilçesi Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ve Belediye Başkanı Halil Baka El Meşhuriye'e makamında iadeyi ziyaret yapan Ayhan, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin akrabalık bağlarına bağlı olduğunu da söyledi.
Suriye'nin Telabyat ilçesine iadeyi ziyaret için İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Emin Meşhurgül katıldı.

Akçakale sınır kapısından geçiş yapan Türkiye heyetini, Suriye Telabyat ilçesi mıntıka müdürü Albay Adnan El-Halil ve Belediye Başkanı Halil Baka El Meşhuriye karşıladı. Türkiye heyeti Telabyat Belediyesi Başkanlığı'na geçti. Belediye Başkanı Halil Baka El Meşhuriye, gelen Türk heyetini belediye önünde karşıladı.
Suriye Telabyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil, kardeş ülke Türkiye'nin Akçakale Kaymakamı ve Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve beraberindeki heyeti ülkelerinde görmekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Yeni Belediye Başkana Abdulhakim Ayhan'a tekrar hayırlı olsun ve başarılı olmalarını dileyen Meşhuriye "Dost ve komşu olmakla birlikte belediyecilikte de bir birimize yardımcı olalım. Belediyecilik hususunda birikimlerimizden istifade edelim" dedi.
Akçakale Belediye başkanı Abdulhakim Ayhan ise, "Kardeş ülke Suriye'de bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Elbette belediyecilik hususunda birikimlerimizden istifade etmeliyiz Geçtiğimiz günlerde Telabyat heyetinin bizleri ziyaret edip onurlandırmaları büyük bir inceliktir. Bizlerde bugün yapılan ziyarete karşılık iadeyi ziyaret yapmış olduk" diye konuştu.

Türkiye heyeti ziyareti gerçekleştirmesinin ardından beraberlerinde getirdikleri hediyeleri Suriye Telabyat ilçesi Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ve Belediye Başkanı Halil Baka El Meşhuriye'e sundular. Hediyelerin kabulünden sonra heyet, Telabyat ilçesinde bir Türk ailesinin taziyesine gidip başsağlığında bulunuldu. Taziye ziyaretinden sonra heyet Telabyattan ayrıldı. Türk heyetini kapıda Suriye Telabyat ilçesi Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ve Belediye Başkanı Halil Baka El Meşhuriye kapıya kadar uğurladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 17:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?