5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale Halk Eğitim'den kurs atağı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce her yıl olduğu gibi 2008-2009 eğitim öğretim yılında da "Mesleki-teknik, sosyal-kültürel ve okuma-yazma kursları" yapılan alan çalışmaları talepler doğrultusunda açıldı. 

Eğitimin kalitesini her yıl bir üst basamağa çıkartarak, gerek mesleki alanda gerekse sosyal alanda ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet sunan Akçakale Halk Eğitim Merkezi, bu yıl da farklı alanlarda vatandaşlara hizmet sunmaya devam edecek. Akçakale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere yönelik okullarda 40 kurs SBS kursu açıldığını belirterek, "Merkezimiz tarafından 2 bilgisayar kursu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde tüm Türkiye'de başlatılan 'Ana-kız Okuldayız' kampanyası dahilinde 47 birinci kademe, 11 ikinci kademe okuma-yazma kursu, 1 İngilizce kursu, 1 kalorifer ateşçi kursu, 9 biçki dikiş kursu, 5 makine nakışı kursu, 3 futbol kursu, 1 Çilek yetiştiriciliği kursu, 1 Organik sebze tarımı, 1 zeytin yetiştiriciliği, 1 bayan kuaförlüğü kursu, olmak üzere toplam 123 kurs Halk Eğitim Merkezi'nin bünyesinde eğitim veren kurs açılmıştır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, katılım olması halinde bağlama, halk oyunları, avcılık, Arapça dil eğitimi ve web tasarımı gibi kurslarının açılması planlanmaktadır" dedi. 

Bu arada çalışmalar hakkında bilgi veren Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Her yıl yaptığımız çalışmaları daha da geliştirerek ve hitap ettiğimiz vatandaş kitlesini arttırmak amacı ile yeni kurs çeşitlerini de halkımızın hizmetine sunmayı amaçladık. Merkezimizde ihtiyacı olan herkesin yararlanabileceği nitelikte kurslarımız mevcut. İstenilen sayı sağlanabildiği anda kurslarımız açılıyor ve uzman eğitmenlerimiz eşliğinde derslerimiz veriliyor. Kurslarımızın sonunda kursiyerlerimize sertifika veriyoruz.

Başta Akçakaleliler olmak üzere, ihtiyacı olan herkesi kurslarımıza katılmaları için davet ediyoruz" diye konuştu.
 
Öte yandan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, İngilizce kursu, bağlama, halk oyunları, bilgisayar operatörlüğü ve web tasarımı kursları için kayıtlarının devam ettiğini belirtti. Yetkililer, Açık Öğretim kayıtları ile kurslarla ilgili bilgi ve belgelere ulaşmak isteyen vatandaşların www.akcakalehem.com.tr internet adresinden kendilerine ulaşabileceklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?