5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale Hastanesi yenileniyor

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Devlet Hastanesi kendini yeniliyor. Son günlerdeki gelişmelere öncülü eden Başhekim Uz. Dr. Emsal Cüre, hastanenin gelişmesi için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 

Akçakale Devlet Hastanesi'nde Ortopedi Uzmanı olarak görev yapan Uz. Dr. Emsal Cüre, Akçakale'de baştabipliği döneminde, hastanenin ameliyathanesini faaliyete geçirerek genel cerrahi alanında 8 büyük ameliyat yaptığını, ağız ve diş sağlığı polikliniği ile ilgili olarak çalışmaların son hızla devam ettiğini belirterek, hastanede daha kaliteli hizmet verilmesi için, eksikliklerin bir an evvel giderileceğini söyledi.
Akçakale Devlet Hastanesi'ndeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Baştabip Emsal Cüre, "Akçakale Devlet Hastanesi'ne göreve geldiğim günden bu yana hekimlik tecrübelerime güvenerek çalışmalarımıza başladık. Öncelikle hastanemizde hijyen ve sterilize ortamın oluşmasına zemin hazırladık. Sonra ameliyat hanemizi faaliyete geçirdik. Hastanemiz de yatak kapasitemiz yirmi beş kişiliktir. Bu yatakların yirmi üçü şuanda dolu durumdadır. Ameliyathanemizde yaklaşık olarak 20 lokal ameliyat yaparak hastalarımızı hastanemizde yatırdık. Doğumhanemiz aktif olarak hizmet vermektedir. 

Bundan sonra hastanemizin çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalar için sağlık bakanlığından gelecek izinleri bekliyoruz. Akçakale devlet Hastanemiz bittikten sonra Şanlıurfa ilçeleri arasında örnek bir hastane olacaktır. Hastanemizde 9 uzman doktor, 6 pratisyen doktor ve 8 hemşire görev yapmaktadır. Hastanemizde günde 800 ile 850 hastaya bakmaktayız. Bu da çok ciddi bir rakamdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?