5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale kaymakamı Suriye'de

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki heyet sınır güvenliği, asayiş ve genel konular üzerine görüşmek üzere Suriye'ye gitti.

Türk heyeti Suriye Devleti ile mülakat görüşmesi için Kaymakam Şefik Aygöl Başkanlığında Suriye'ye gitti. Türk heyeti, Telebyad Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil tarafından karşılandı. İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki heyetle Telebyad Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya Kaymakam Şefik Aygöl, 5.Bölük Komutanı Yüzbaşı Sabahattin Altınordu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, Gümrük Müdürü Vekili Abdulkadir Doğan, Suriye Telebyad Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ve beraberindeki heyet katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl "Bu toplantılar iki ülke yetkililerince 1971 yılında Halep ilinde imzalanan protokol gereği yapılan mutat toplantılardır. Genel konuların yanı sıra, sınır güvenliği, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı bilgi alışverişi ve sınır kapısının çalışmaları, en önemlisi de iki ülke arasında iyi komşuluk, kardeşlik ilişkilerinin gelişmesini sağlamaktır. Şu anda komşumuz Suriye Telebyad ile ilişkilerimiz gayet güzel dostane bir şekilde ilerlemektedir. Bütün çabamız iyi komşuluk, kardeşlik ve dostluğu devam ettirmektir. Yapılan toplantının sınır asayiş ve gümrük kapılarından daha rahat geçiş sağlamak açısından çok faydalı olmuştur" dedi.

Suriye heyeti, daha sonra Türk heyetine Rakka iline bağlı Sed-el Fırat barajına ve Island parkını gezdirdi. Gezinin ardından Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki heyetin onuruna Telebyad Kaymakamı Albay Adnan El-Halil tarafından heyete Suriye'ye özgü yemekler ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?