5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale Lisesi harabeye döndü

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Akçakale Lisesi’nin içler acısı durumda olmasına Akçakaleliler tepki gösterdi.

Akçakale Öz Gereksinimliler Dernek Başkanı İ. Halil Arslan, Akçakale Lisesi'ne sahip çıkılmasını istedi. 2007-2008 öğretim yılı ile birlikte kapılarını eğitim-öğretime açan 77 bin nüfuslu Akçakale ilçesinin tek lisesi Akçakale Lisesi’nin bakımsızlıktan harabeye döndüğü bildirildi.

1975 yılından bu yana ilçede eğitim görülen Akçakale Lisesi'nin duvarlarının sıvaları bakımsızlıktan dökülmüş. Bahçesindeki Atatürk büstünün çevresini otların sardığı okulun fiziki görüntüsü eğitim alan öğrencilerin psikolojisini bozduğu öne sürüldü.

Akçakale Lisesi'nin durumunun içler acısı olduğunu ileri sürün Akçakale Öz Gereksinimliler Dernek Başkanı İ. Halil Arslan, köylerle birlikte nüfusu 77 bin olan Akçakale'nin tek lisesinin bakımsızlıktan kaderine terk edilmiş olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Akçakale Lisesi'nin fiziki görüntüsünün bu okulda eğitim gören öğrencilerin psikolojisini bozduğunu iddia eden Halil Arslan, "Akçakale Lisesi'nin tadilat ve tamiratına olan ilgisizlik bir eğitim kurumuna yakışmamaktadır. Bu durum her defasında eğitim konusunda hassasiyet gösterdiklerini iddia eden yetkililerin bölge insanına eğitim konusundaki verdikleri değeri göstermektedir. Bizleri hesaba almayışlarının göstergesidir" dedi.

Daha önce Akçakale ilçesine bir lisenin daha yapılmasını istediklerini, ilçeye gelen müfettişlerin Akçakale'ye bir lise yeter dediklerini anlatan Halil Arslan, "İlçemize ikinci bir lisenin yapılmamasıyla bizi eğitim konusunda geri bırakılmışlığımızın acımasız yüzüyle karşı karşıya bırakmışlardır. Biz ikinci bir lise talebimizden vazgeçtik. Mevcut lisemizin eğitim kurumuna yakışır bir şekilde onarımını, bakımını yapın da çocuklarımız gönül rahatlığı ile okula gitsin. Okulumuzun bu hali çocuklarımızın psikolojisini bozuyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 14:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Suat YÜKSEL IP: 78.187.237.xxx Tarih : 21.04.2010 16:35:46

1988-1989 Yıllarında Akçakale Lisesinde Orta okul birinci sınıf ve 1989-90 da Orta okul ikinci sınıftaydım.. Okulun bu halini görmek gerçekten beni çok üzdü.. Umarım Akçakalede yaşayan insanlar ve Akçakale belediyesi bir an önce okulun gerekli onarımlarını yaparlar.... Sayğılar..