5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale sınır kapısında hayal kırıklığı

Akcakale ilcesindeki sinir kapisinin birinci sinif sinir kapisi olmasini isteyen Akcakaleliler, hukumetten bir an once harekete gecilmesi talebinde bulundu.

Habur'a alternatif olarak dusunulen Akcakale Sinir Kapisi'nin birinci sinif kapi statusune alinmamasi ilcede tepkilere yol acti. Sanliurfa Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan yaptirilarak gecen Kurban Bayrami'nda acilisi yapilan yeni gumruk binasinin hizmete girmesine ragmen, Akcakale Sinir Kapisi'nin birinci sinif gumruk kapisi olmasi icin bugune kadar olumlu bir gelismenin yasanmamasi ilce esnafini endiselendirdi.

Ozel izinle cimento sevkiyatina izin verilen sinir kapisindan gecis yapmak isteyen esnafa, "Gumruk mevzuatina aykiri mal getiriyorsun" denilerek izin verilmedigi one suruldu.

Akcakale Sinir Kapisi esnafindan Hammadi Yalcinkaya, "Yeni acilan kapidan cok seyler bekliyorduk ancak eski kapiyi arar olduk. Hicbir sey getiremiyoruz. Ne getirsek gumruk mevzuatina aykiri oldugu gerekcesiyle mallarimiza el koyuyorlar. Dolayisiyla biz de ancak gidis gelisimizi kurtaracak kadar bir seyler getirebiliyoruz. Ancak bu ne zamana kadar boyle devam edecek? Herkes, 'Bu kapiyi ben actim' diyerek seviniyor. Haydi gelsinler, nasil bir kapi actiklarini gorsunler. Birkac cimento sirketinden baska
kimse bu kapidan ekmek kazanamiyor. Diger kapilarda LPG gecisleri var, bize gelince yasak. Her gelen, 'Bu kapiyi acacagiz' diyor ama bir turlu acilmiyor. Akcakale Sinir Kapisi'nin birinci sinif kapi olmasi icin ne gerekiyorsa bir an once yapilsin. Bu kapidan evlerine ekmek goturmek icin calisan 100'un uzerinde esnaf var" dedi.

Yetkililer ise konu ile ilgili olarak, "Biz mevzuata uygun hareket ediyoruz. Buradan gecis yapmak isteyenler mevzuata gore hareket etmiyor. Su an Akcakale Sinir Kapisi birinci sinif kapi degil. Bu kapidan fazlasini bekleyemezler" seklinde gorus belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?