5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de 3 günde yeşil kart

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamlığı vatandaşların kamudaki işlerini kolaylaştırmak ve devlet hizmetlerinden en iyi şekilde faydalandırmak amacıyla "Tek Adımda Hizmet Bürosu"na ivedilik kazandırıldı.

Yeşil Kart Bürosu bünyesinde hizmete giren "Tek Adımda Hizmet Bürosu" Yeşil Kart'a müracaat eden vatandaşlarımızın yeşil karta kısa zamanda ve zahmetsiz sahip olma imkanı sağlıyor.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Yeşil Kart Bürosu bünyesinde bulunan "Tek Adımda Hizmet Bürosu"nun kısa sürede yeşil kart verileceğini belirterek, "Vatandaşlarımız haftada bir toplanan İlçe İdare Kurulu'na başvurup haklarında sosyal, ekonomik durumları hakkında inceleme yapılıp müracaatları karara bağlanıyordu. Bununla beraber Mal Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Trafik Büro amirliği gibi devlet kurumlarından da vatandaşımız hakkında gerekli incelemeleri yapmak zaman kaybına neden oluyordu. Bu değerlendirme ve incelemeler iki, üç ay gibi zamanda ancak tamamlanıyordu. Bu durum vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep oluyordu. İşte bu mağduriyeti gidermek için 'Tek Adımda Hizmet Bürosu' bu zaman kaybını önlüyor. Bu büromuz sayesinde vatandaşımız büroda görevli memurumuza evraklarını teslim eder. Görevli Personel evrakları teslim aldıktan sonra günlük olarak Mal Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Trafik Büro amirliği gerekli işlemleri yapmaktadır. Büro vatandaşımızın evraklarını değerlendirme ve incelemeye alarak İlçe İdare Kurulu'na sevk ederek, bir hafta içerisinde büro, vatandaşımıza Yeşil Kart verilip verilmeyeceğini karara bağlamaktadır. Karar olumlu olduğu takdirde vatandaşımıza Yeşil Kart üç gün içerisinde verilebilecektir" dedi.

Bu arada, vatandaşlar, sürenin iki, üç ay gibi uzun bir süreden üç gün gibi süreye indirilmesini büyük bir sevinçle karşıladı. Bu yeni düzenlemeyi yapan İlçe Kaymakam Şefik Aygöl'e teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 18:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?