5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de 5 ekmek 1 TL

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde hizmet veren bir fırıncı esnafı, ekonomik krize inat 5 somun ekmeği 1 TL'ye satmaya başladı.

Bir yıldan beridir 4 somun ekmeği 1 TL'ye satan Yahya Durmuş isimli, işletmeci krize inat 4 yerine 5 somun ekmeği 1TL'ye satmaya başladığını duyurdu. Geçen yıl buğdayın fiyatının 80 kuruş olmasına rağmen 4 somun ekmeğini 1 TL'ye sattığını söyleyen Yahya Durmuş, "Bu yıl buğday fiyatı 40 kuruş. Biz de 4 yerine 5 ekmeği 1 TL'ye satmaya başladık" dedi.

Evine ekmek götüremeyen insanların olduğunu ifade eden İstanbul Taş Fırın Somun Fabrikası sahibi Yahya Durmuş, "İmkanım olsa 5 yerine 6 ya da 7 ekmek verirdim. Bir yıldan beridir 4 ekmeği 1 TL'ye satıyoruz. O zaman buğdayın fiyatı 80 Kuruş'tu. Bir torba unu 45 TL'ye alıyorduk. Şimdi un 37 TL, buğdayın kilosu 40 kuruş oldu. Esasında unun daha ucuz olması lazım. Yetkililere sesleniyorum, un işi denetlensin. Evine 5 ekmek alamayan insanlar var. 1 TL bir şey değil ama, alamayan insanlar var. Un fiyatları biraz daha düşse, ben 5 değil 6 ya da 7 ekmeği 1 TL'ye satardım. Amacımız insanlara hizmettir. Bin ekmek yapacağıma iki bin ekmek yapar, sürümden kazanırım. Evine ekmek alamayanlar var, önümüz mübarek Ramazan ayıdır. Evine 8, 9 ekmek alacak olanlar var. Onlar nasıl yapsın, Onlar bu parayı nasıl versin? Zaten burada insanlar 10 TL yömye ile çalışmaktadır. Burada insanlar sabahtan akşama kadar güneşin altında 10 TL'ye yömye ile çalışıyor. Bu insanlar bir ekmeği 40 ya da 50 kuruşa alamaz ki. Ama 5 ekmeği 1 TL'ye alabilir. 2 TL'ye 10 ekmek alabilir. Çiftçi ise yanına birkaç salatalık olarak o gününü geçirebilir. Amacımız hizmet yapmaktır" diye konuştu.

Mehmet Ali Müjde adlı vatandaş, "Bu arkadaşlar bir yıldan beridir 4 ekmeği 1 TL'ye satıyorlardı. Bazıları önce indirim yapıyor sonrada fiyatı yükseltiyor. Bu arkadaşlar, fiyatlarından şaşmadılar. Şimdi de 5 ekmeği 1TL'ye satışa sundular. Bence ilçe için iyi bir hizmet. Zaten ben ekmeğimi sürekli buradan alıyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 13:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?