5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de açılışlar

Akçakale ilçe merkezinde Anadolu Lisesi ile sağlık ocağının temel atma töreni ve inşaatı biten kapalı spor salonunun açılış töreni Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Akçakale Kapalı Spor Salonu bundan böyle ilçede kültürel etkinliklerin ve sportif çalışmalara mekanı olacak. Açılışı ve temeli atılan hizmet alanların halkın yaşam ve sosyal etkinliklerine zenginlik katacağı ifade edildi.

Temel atma ve kapalı spor salonu açılış törenine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz, il meclis üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Akçakale ilçesine Anadolu Lisesi temelini atma ve kapalı spor salonun açılış ve törenlerine katılan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, "İlçe merkezimizde bir sağlık ocağı ve Anadolu Lisesi’nin temelini atacağız. Daha sonrada kapalı spor salonun açılışına gerçekleştireceğiz. Son dönemlerde Akçakale'de güzel şeyler yapılıyor. Eğitim ve sağlık konusunda gelişmeler sevindirici. Özelikle şunun altını çizmek gerekir ki, sağlık ocağı ve Anadolu Lisesi, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde biriktirilen paralarla yapılıyor. Bu anlamda bu gayretinden dolay Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş'ı kutluyorum. Bizi destekleri ile yalnız bırakmayan hükümetimiz ve sayın milletvekilimiz çağla Aktemur Özyavuz'a, İl Genel Meclis üyelerine ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Anadolu Lisesi ve Kapalı Spor Salonu'nun açılışında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Muhammet Aktaş ise, "İlçemize iki sağlık ocağı bir Anadolu Lisesi ve kapalı spor salonu kazandırmış olduk. Bu çalışmalarımızda bize destek veren sayın valimize huzurlarınızda teşekkür ederim"dedi.

Konuşmaların ardından, sembolik olarak Anadolu Lisesi'nin temel harcı atıldı. Anadolu Lisesi'nin temel atmasının ardından protokol Akçakale Lisesi'nin kurdelesini kesti. Vali Yavaşcan burada kendisine uzatılan basket topu ile bir kaç atış gerçekleştirdi. Protokol ve katılan misafirlere ikram yapıldıktan sonra program sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?