5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de anaokulu hizmete girdi

Akçakale ilçesine bağlı Yeşerti Köyü'nde Türk Kadınlar Birliği İstanbul Kadıköy Şubesi tarafından yapımı üstlenilen Yeşerti ilköğretim okulu ana sınıfı yapılan bir törenle hizmete açıldı.

Açılışa Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eşi Ayla Yavaşcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, eşi Nazlı Aktaş, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Başak, İlçe Emniyet Müdürü Salih Poyraz, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Seniha Ekrem, Kadıköy Şube Başkanı Nurten Araman ve dernek üyeleri katıldı. Açılış öncesi Akçakale yatılı bölge ilköğretim okulu öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterisi yapıldı.

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Seniha Ekrem, Kadıköy Şube Başkanı Nurten Araman konuşma yaptılar. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, yaptığı konuşmasında, gayretlerinden dolayı Türk Kadınlar Birliği'ne ve Kadıköy Şubesi'ne teşekkür etti. Vali Yavaşcan, "Türk Kadınlar Birliği üyelerinin bu duyarlılıklarından dolayı gönülden teşekkür ederim. Eğitim konusundaki hassasiyetlerini takdirle karşılıyorum. Onların bu girişimi bize ayrı bir heyecan ve şevk vermektedir. Bu eğitim kurumunun da minicik çocuklarımız kendilerini yetiştirmede iyi bir fırsat bulacaklarına inanıyorum. Şüphesiz bu okulun yapımında ilçe kaymakamımız Muhammet Aktaş beyin katkıları da küçümsenemez. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan daha sonra katkılarından dolayı Türk Kadınlar Birliği Başkanı Seniha Ekrem ve Kadıköy Şube Başkanı Nurten Araman'a birer plaket verdi. Plaket sunumunun ardından ana sınıfın açılışı gerçekleşti. Ana sınıfında mevcut onan 10 öğrenciye Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan tarafından oyuncak dağıtıldı

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 10:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?