5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de biçki dikiş kursu açıldı

Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü ve Akçakale Geliştirme Derneği işbirliği ile açılan Biçki Dikiş ve Nakış Kursu, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl tarafından açıldı.

Açılışa Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Şanlıurfa İş-Kur Müdürü Vahap Toman ve Akçakale Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Demir katıldı. Açılan Biçki Dikiş ve Nakış Meslek Edindirme Kursu, 20 bayana yönelik yaklaşık olarak 640 saat ve 80 iş günü olarak planlandı. Kursa toplam olarak 37 bin 200 YTL harcandığı belirtildi.

Kursun açılışına katılan Akçakale Kaymakamı Sayın Şefik Aygöl, bu tür istihdama yönelik kursların açılmasında faydalı olduğunu söyledi. Kaymakam Aygöl, "Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü ve Akçakale Geliştirme Derneği iş birliği ile açılan biçki dikiş ve nakış kursunun ilçemizde aktif olarak çalışması bizi sevindirmiştir. Bu girişimlerinden dolayı Şanlıurfa İş-Kur Müdürü Vahap Toman'a ve Akçakale Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Demir'e teşekkür ederim. İstihdama yönelik meslek edindirme kurslarının devam etmesi, gerekli girişimlerin yapılması için ilçemizde gerekli girişimlerde bulunacağız. Ancak istihdama yönelik meslek edindirme kurslarının açılması için sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Bu çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Vahap Toman ise, "Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğümüz ve Akçakale Geliştirme Derneği iş birliği ile yüzde 50 istihdama yönelik garantili biçki dikiş ve nakış kursu açmış bulunmaktayız. Bu kursumuzda 20 bayana yönelik yaklaşık 640 saat 80 fiili iş günü olarak planlanmıştır. Bu kurs toplam olarak 37 bin 200 YTL harcanarak hizmete girmiştir. İlçede istihdama yönelik projelerin gelmesi halinde değirdirmeye alacağız" diye konuştu.

Akçakale Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Demir ise yaptığı konuşmada, "Dernek olarak bayanlara istihdam oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmalarımızla insanların ekonomilerine katkıda bulunmak ve yaşam standartlarını yükseltme çabalarımız devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:31:48
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 15:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?