5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de bir aile dramı

Akçakale ilçesinde 15 kişilik ailesiyle yaşayan Mehmet Şen, bakamadığı zihinsel özürlü kardeşinin ıslah evine götürülmesini talep etti.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Şen, zihinsel özürlü kardeşi Salih Şen'den dolayı çok sıkıntı çektiğini ve ona bakamadığını söyledi.

16 kişilik bir aile olmalarından dolayı ekonomik olarak çok sıkıntı yaşadığını söyleyen Mehmet Şen, "Ben zaten kıt kanat geçinen bir insanım. 70 yaşındaki annem, kardeşim ve çocuklarımla birlikte toplam 16 kişiyiz. Şu anda okula giden 7 kızım var. Okula giden 2 kızım bedensel engelli. Hepsini de okutup istikballerini açmak istiyorum ancak yetiştiremiyorum. Yazın pamuk toplamaya gidiyoruz. Kardeşim Salih zihinsel özürlü olduğu için ona sürekli birinin bakması gerekiyor ve bizi işten alıkoyuyor. Bir yere çıkamıyoruz, aklımız fikrimiz kardeşimde kalıyor. Maddi durumum kötü olduğu halde yeşil kartım yok. İki sefer müracaat ettiğim halde yeşil kart alamadım. 7 öğrencim var ve öğrenci yardımından da istifade edemiyorum. Adıma 1981 model bir kamyon görünüyor. O yıllarda kardeşim adıma kaydetti. Şimdi hurdaya ayrıldığı halde ben onun yüzünden yeşil kart alamıyorum. Dolayısı ile sağlık noktasında da çok sıkıntı çekiyorum. Ancak benim en önemli talebim kardeşim Salih'in ıslah evine yerleştirilmesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?