5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de bozuk yola tepki

Akçakale ilçesinde Bolatlar Köyü mevkiinde yeni yapılan yolun standartlara uygun yapılmadığı ve kazalara davetiye çıkardığı iddia edildi.

Köylüler yeni yapılan karayolunun baştan savma yapıldığı, yola döşenen taşların zemine sağlam bir şekilde sıkıştırılmadığı için köy güzergahında sık sık kazaların yaşandığını öne sürdüler. Yetkililerin yola müdahale etmesi gerektiğini söyleyen köylüler, yetkili firmanın uyarılması gerektiğini de belirttiler.

Bolatlar Köyü sakinlerinden, Abit Sungurtekin, Bolatlar Köyü ve ilköğretim okulunun önünden geçen karayolunda sık sık kaza olduğunu söyleyerek, yetkililerin buna yönelik bir önlem almadığını savunarak, tepki gösterdi. Sungurtekin, "Bu yol çok işlek bir yoldur. Yeni yapılan yol çok düzensiz ve kalitesiz yapılmış. Yolun taş döşemesi çok kötü. Yola döşenen taşlar zemine sağlam monte edilmediği için sık sık kaza oluyor ve tedirginlik yaşıyoruz. Yol şimdiden bozuldu ve mucuru görünmeye başladı. Yol standartlara uygun değil neden birileri çıkıp bu yolu kontrol etmiyor. Ayrıca yolun bir tarafı köy ve bir tarafı ilköğretim okulu. Araçlar buradan geçerken çok hızlı geçiyor. Girişlere hız düşürücü önlem alınmalı ya da kask monte edilmelidir. Bu yoldan dolayı köylü olarak çok can kaybettik. Yetkililer sesimizi duysun ve bir çözüm bulsun yeter artık" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?