5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de doktor sıkıntısı yaşanıyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde doktor sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Köyleri ile birlikte 40 bin nüfusu bulan Akçakale ilçesinde doktor yetersizliği sebebiyle sağlıkta aksamalar olduğu öne sürüldü. Akçakale Devlet Hastanesi'nde yeterli doktor olmadığını belirten Başhekim Dr.Yusuf Eryazgan, "1 aydan fazladır çocuk doktoru yok. Kadın doğum uzmanımız eş durumundan tayin istiyor, üroloji uzmanının eşi Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı için oraya tayin olacak. Bu yüzden 3 branşta doktor sıkıntısı çekeceğiz" dedi.

Şu anda bir dahiliyeci, diş doktoru ve acil servisteki doktorların aktif durumda çalıştıklarını kaydeden Dr. Eryazgan, "Buralarda da yığılma var. Sevinilecek bir haber ise eylül ayında bir nöroloji uzmanımızın göreve başlayacak olmasıdır. Ameliyathanemizi faaliyete geçiremiyoruz. Nedenine gelince, cerrah doktorumuz haftanın bir gününde çalışıyor. Çocuk doktorumuz olmayınca kadın doğum uzmanımız da burada doğum yaptıramıyor. Bu ikilinin aynı anda olmaması hasta açısından risk taşıyor. Yoksa Sağlık Bakanlığı, kadın doğum uzmanımızın gelişiyle birlikte bayağı ekipman desteğinde bulundu ancak o ekipmanlar şimdi beklemede" diye konuştu.

Başhekim Dr. Eryazgan, eskiden Sağlık Ocağı olan binayı elden geçirerek polikliniklere dönüştürdüklerini ifade ederek, "Yer ve düzen olarak hastanemizin fiziki yapısında ciddi anlamda iyileşmeler oldu. Hastanemizin klima ve röntgen sorununu çözdük ancak doktor açığından dolayı 3 doktor odamız boş durumdadır.Temennimiz bir an evvel Akçakale Devlet Hastanesi'ne çocuk, kadın doğum ve üroloji uzmanının atanmasıdır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 11:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?