5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de eğitim yapılanması

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, ilçenin eğitimini yeniden yapılandırmak ve eğitim seviyesini yükseltmek için "Geleceğimi düşünüyorum, okulumu yapıyorum" projesi kapsamında, "Akçakale'nin geleceğini kurmada siz de var mısınız?" sloganıyla ilçede eğitim hamlesi başlattı.

İlçede eğitimi yeniden ayağa kaldırmak ve eğitim kalitesini artırarak ayrıca, okul sayısını çoğaltmak için ilçe halkını eğitim kampanyasına destek vermelerini istedi. Bu istek doğrultusunda ilk çalışmayı ilçede esnaf olan vatandaşlarla ilçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda, 9 ayda yapılan eğitim çalışmalarını sine vizyon eşliğinde anlatarak bilgilendirdi. Esnaf ile yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Piyade Üsteğmen Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, bazı daire müdürleri ve esnaf katılım gösterdi.

"Geldiğimiz günden bugüne kadar hep eğitim ve öğretim üzerinde durmaktayız" diyen Aygöl, "Buranın kaderini ancak buradan çıkacak olan eğitimli bireyler değiştirebilir. Değerli arkadaşlar, geldiğimiz günden bu güne kadar seslendirdiğimiz tek şey eğitimdi. Bunun için çok çalıştık ve güzel şeyler yaptık. Bugün burada 'Geleceğimi düşünüyorum, okulumu yapıyorum' kampanyasıyla karşınızdayız. Biz bu çalışmaya başladık ve sizlerden destek bekliyoruz. Ancak bu kampanyaya 3 kişi ile olsa başlayıp devam edeceğiz" dedi.
Eğitim alanındaki çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Aygöl, şunları aktardı:

"Geldiğimiz günlerde yeşil kart büromuz üst katta idi ve yaşlılarımız çıkamıyordu. Yeşil kart büromuzu yeni yere vatandaşımızın rahat ulaşabileceği yere indirdik. Yeşil kart problem olmaktan çıkardık, bir mani olmadığı takdirde vatandaşımız yeşil kartını üç gün içinde alabilecek. SODES kapsamında ilçemize iyi katkılar oldu. Hiç köyünden çıkamamış öğrencilerimiz ülkenin dört bir yanını gezme ve tanıma fırsatı buldu. Yine bu kapsamda YİBO'da anfi salonu gerçekleştirerek ilerde yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklere zemin hazırladık.

Derslik noktasında 12 derslik,12 ek derslik ve 7 ana sınıfı yaptık. Fiziki yapıları iyi olmayan ve harabe okullarımızı gözden geçirerek sağlıklı birer eğitim kurumu haline dönüştürdük. Eğitimde başarılı olmayanları tasfiye ettik. Şimdi eğitimin kalitesini ve geleceğimizi yeniden inşa etmek için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Bunu içinde sizlerden yardım ve destek istiyoruz. Şimdi söz sizde."

Eğitim kampanyasına destek veren esnaf, bu kampanyayı başlattığından dolayı ilçe kaymakamı Şefik Aygöl'e teşekkür ederek yapacakları katkıyı sundular. Esnaftan 250 TL'den başlayan yardımlar, İsa Okay adında genç bir vatandaşın 10 bin TL vermesi herkesi duygulandırdı. Katkıda söz verilenlerin tek tek isimleri ve vereceği rakamlar not alındı.
Ayrıca bazı esnaf meblağ belirtmeyerek meblağlarını daha sonra söyleyeceklerini ifade ettiler. Aygöl, esnafın yapacağı katkılardan sonra bir aylık maaşını hibe edeceğini ifade etti.
Kaymakam Aygöl, yardım ve katkılarından dolayı esnafa teşekkür ederek, tek tek teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?