5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de Eğitimde Başarı Şöleni

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde 'Eğitimde Başarı Şöleni' programı düzenlendi.

Hükümet konağı önünde Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı, Akçakale Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen program, Şanlıurfa Belediyesi ses sanatçılarının konseri ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Şefik Aygöl, "Bugün burada eğitimde gösterilen başarıyı kutluyoruz. Bu başarıda öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür ediyorum. Bu yıl 126 çocuğumuz SBS'de ve 45 öğrencimiz ÖSS'de başarı göstermişlerdir. Bu yılda en önemlisi köylerimizden çok iyi başarı sonuçları çıkmıştır. Ben hepsini kutluyorum.

İlçe kaymakamlığı olarak ÖSS'yi kazanan öğrencilerimize burs veriyorduk. Bu gecenin müjdesi olarak liseyi kazanan çocuklarımıza da burs bağlayacağız. Bilindiği gibi biz yeni bir proje başlatmıştık 'Geleceğimi Düşünüyorum, Okulumu Yapıyorum', bu projeye bir sigara paketi ücreti olsa da katkıda bulunalım. Bu proje kapsamında Akçakaleliler kız meslek lisesi, 22 adet ek derslik, 27 ana sınıfı yapılacaktır. Verilen desteklerle şimdiden bu paranın yarısı toplamıştır" dedi.

Gecede SBS ve ÖSS 'de başarı gösteren bütün öğrencilere onur belgesi verildi. Azerbaycan halk oyunlarının da sahne aldığı gece, havai fişek gösterileriyle son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?