5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de elektrik kesintileri

Akçakale ilçesinde elektriklerin sık sık kesilmesi üzerine, tarım yapan çiftçilerin tarlalarını sulayamadığı bildirildi.

Akçakale ilçe merkezinde ve özellikle köylerdeki elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkardı. Tarım alanlarında elektriklerin kesilmesiyle susuzluk hat safhaya geldi. Akçakale ilçesinde öğle ve akşam saatlerinde yaşanan kesintiler elektronik eşyalara da zarar veriyor. İlçe merkezindeki internet kafelerde elektrik kesintileri yüzünden bilgisayarlar zarar görürken köylerdeki elektrik kesintilerinde ise kuru tarım alanlarındaki kuyuların trafolarında hasarlar oluşturdu.

Elektrik kesintileri yüzünden pamuk ekili alanlarını sulayamadıklarını belirten çiftçiler "Mayıs ve Haziran ayında yaşadığımız elektrik sıkıntılarını şimdi de yaşıyoruz. Buğday zamanında yaşadığımız elektrik kesintileri yüzünden mahsullerimizi istediğimiz şekilde yetiştiremedik. Şimdi de pamukta başımıza geldi. Elektriklerin sık sık kesilmesi elektronik aletlerinin yanı sıra dinamo ve trafolarda arızalar yaşanıyor. Bunun da sebebi elektrik kesintilerinin sık sık yaşanmasıdır" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 17:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?