5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de futbol kursu

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, geleceğin sporcularını yetiştiriyor.
Okulların tatile girmesinin ardından Tarım Spor yöneticileri, kaymakamlığın ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle futbol kursu açtı.

Akçakale Kaymakamlığı'na ait halı sahada her gün 2 saatlik çalışma yapan futbol kursu öğrencileri kendilerini geliştirmeye çalışıyor. Kapalı Spor Salonu'nda ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri basketbol ile voleybol kursları veriliyor. Her üç daldaki kurslara toplam 150 öğrencinin devam ettiğini ifade eden yetkililer, bu kurslarla geleceğin ve Tarım Sporun alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdiler.

Sporla gençleri nezih ve temiz ortamlarda tutarak bilinçli bir spor yapmalarına sağlamak için gayret sarf ettiklerini ifade eden ilçe kaymakamı Şefik Aygöl, "Gençlerimizin geleceğine sahip çıkarak onları iyi yönlendirmeliyiz. Şu anda gençlerimiz halı sahada futbol kursu görerek kendilerini yetiştirmeye çalışıyorlar. Bizlerde bu gençlerin yetişmesi, nezih ve temiz bir ortamda spor yapmaları için çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın başında bu işi bilen güvendiğimiz arkadaşlarımız bulunmaktadır. Geleceğin umut veren gençlerine sahip çıkmak için bizlerde bu çorbada tuzumuz olsun diyerek bu projeye destek çıkmaktayız. Bu çocuklarımız her biri birer pırlantadır. Bu çocuklara sahip çıkmalıyız" dedi.

Bu arada, Tarım Spor Teknik Direktörü M. Emin Önhan, "Futbol kurslarımız 3 bölümden oluşmaktadır. 1. gurupta 1993 doğumlular, 2. gurupta 1986-1987 doğumlular, 3. gurupta 1993 ve yukarısı toplam 80 öğrencimiz futbol kursuna devam etmektedir. Ayrıca voleybol ve basketbol kurslarımız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün öğretmenleri gözetiminde yapılmaktadır. Bu kursların devamında ve oluşmasında hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamı Şefik Aygöl ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hakan Altu'ya teşekkür ederim. Bizlerinde çabası çocuklarımıza sahip çıkarak onları kötü ortamlardan uzak tutmaktır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?