5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de iftar sonrası sıra gecesi

Akçakale ilçesinde Geliştirme Derneği tarafından iftar sonrası, Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde halka yönelik sıra gecesi düzenledi.

Geceye Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Ahmet Akay, Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci ve çök sayıda ilçe halkı katılım gösterdi. Kervan Saz Grubu eşliğinde gelen misafirlere Şanlıurfa'nın türküleri seslendirildi.

Sıra gecesinde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Şefik Aygöl, sivil toplum yapılarına destek vermek gerektiğini ifade etti. Aygöl, "Sivil toplum kuruluşları toplumsal dönüşümü sağladıkları için desteklemek ve sahip çıkmak lazım. Bizlerde faydalı ve yararlı sivil toplum kuruluşlarına gücümüz nispetinde destek oluruz" dedi.

Gecede dernek çalışmaları konusunda bilgi veren Akçakale Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Demir, ilçe için değişik alanlarda çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Akçakale Geliştirme Derneği olarak 2002 yılında ilçe gençlerinden, bir grup idealist tarafından kuruldu. Dernek yönetimini daha sonra bizler aldık. O günden bu güne birçok çalışmaya imza attık. Gerek sünnet şöleni gerekse Ramazan da aşevi hizmetleri yaparak ilçemizde hizmet vermekteyiz. İstihdama yönelik olarak şu anda 20 genç kızımıza iş imkanı oluşturmuş durumdayız. Bu anlamda ilçe için çalışmalarımız devem edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Kervan Saz Grubu bir birinden güzel türküleri seslendirerek misafirlere müzik ziyafeti verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akçakaleli IP: 85.105.63.xxx Tarih : 22.09.2008 10:11:39

Tüm samimiyetimle söylüyorum Mahmut Demir hizmetleriyle Akçakale belediye başkanını geride bırakmıştır.imkanlar dogrultusunda söylüyorum.günlük 700 kişiye iftar vermesi işsizler için çeşitli projeler üretmesi gerçekten mükemmeldir.mahmut demir yolun açık olsun.saygılar