5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de kablo çetesi yakalandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Türk Telekom'a ait kablo ve logar kapakları ile belediye ait kanalizasyon logar kapaklarını çaldıkları iddia edilen şebekeye suçüstü yapıldı. Operasyonda; Türk Telekom'a ait 493 kilogram plastiği erilmiş şebeke hattı kablosu ve 1 adet logar kapağı ile belediyeye ait 5 adet kanalizasyon logar kapağı ve 2 adet yağmur ızgarası ele geçirilirken, olayla ilgili 4'ü hurdacı 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, son aylarda Telekom'a it kabloların ve belediye kanalizasyon logar kapakları ile ızgaraların çalındığına dair istihbarı bilgi alan Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte harekete geçti. M.A.G., A.G. ve M.G.'yi takibe alan polis, Türk Telekom ve belediye ait kanalizasyon logarlar kapaklarını Şanlıurfa'da hurdacılık yapan İ.G. adlı şahsa sattıklarını tespit etti. Farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, Türk Telekom'a ait 493 kilogram plastiği erilmiş şebeke hattı kablosu ve 1 adet logar kapağı ile belediyeye ait 5 adet kanalizasyon logar kapağı ve 2 adet yağmur ızgarası ele geçirirken, M.A.G., A.G., M.G., H.K., M.Y., A.B., Ş.T., İ.E., İ.D., M.M., S.G., A.T., ve İ.K. adlı şahısları gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 13 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TOLGA BUCAK IP: 88.249.37.xxx Tarih : 19.02.2009 21:36:37

ne yani insanlar aç kardeşim onlara iş vereceğinize onları teröre.hırsızlığa iten sebebleri hel araştırın bakayım veya yakaladığnız o insanların ekonomik durumunu bir araştırında öyle karar verin aç insan her şeyi yapar babam bunu bilin