5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de kaçakçılık vurgunu

Akçakale ilçesinde Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapan bir araçta yapılan aramada çok sayıda kaçak sigara, çay ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, emniyet birimleri, Suriye'den Türkiye'ye kaçak malzeme sokmak isteyen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi. 63 NE 091 plakalı otomobille Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen Abit D. isimli şahıs, emniyet birimlerince takibe alındı. Bir süre sonra durdurulan otomobil, Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Yapılan aramada aracın kapı içlerine, paspasların altına, arka davlumbaz içlerine, hava filtresi içerisine, motor ön kısmında, sol ön far arkasına bulunan boşlukta, bagaj içi döşeme altlarına, arka tampon iç tarafına poşete sarılı vaziyette yapıştırılmış, koltuk iç ve altlarına gizlenmiş vaziyette bin 547 paket sigara ele geçirildi.

Ayrıca araç bagaj ve koltuk üzerinde ve ön boşluklarında poşetlere sarılı ve bantlı şekilde 10 kilo toz şeker, 8 adet trafo konektör, konektöre ait 8 adet cıvata ve somun paketi, 12 adet parfüm, bin 440 adet muhtelif marka erkek kol saati, 120 adet muhtelif markalarda güneş gözlüğü, 3 adet video kamera, 2 kilo çay, 36 adet şal, 5 adet değişik renk ve desenlerde 20 metrelik kumaş ele geçirildi. Abit D. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?