5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de kadınların okuma azmi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından "Ana-Kız Okuldayız" okuma-yazma kampanyası çerçevesinde 541 kişiye eğitim veriliyor.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan' girişimleri ile başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" okuma- yazma kampanyası tüm yurtta olduğu gibi Akçakale'de de devam ediyor. 

"Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası çerçevesinde yapılan alan taramasında okuma-yazma bilmedikleri tespit edilen vatandaşlara okuma-yazma öğretiliyor. Akçakale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenlerce okuma yazma kursu veriliyor. Okuma -yazma kursuna ilçe merkezinden, köy ve beldelerden:1. kademe okuma-yazma kursuna katılan 343 bayan, 73 erkek olmak üzere toplam 416 kişi, 2. kademe okuma-yazma kursu ise 30 bayan, 95 erkek olmak üzere toplam 125 kişinin kursa katıldığı bildirildi. 

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, eğitimin öncelikleri olduğunu belirterek, "Bir ülkenin kalkınmasının temelinde eğitim yatmaktadır. 'Devlet, millet için vardır' anlayışına sahibiz. Bilginin kaynağı okumaktır. Bugün hala okuma-yazma bilmeyen insanlarımız var. Bu insanların okuma-yazma öğrenmesini sağlamak bizlerin görevidir. Bilgi insana güç ve cesaret verir bilginin temeli de okumaktır. Alan taramasında okuma-yazma bilmeyen anne ve kızlar tespit edilerek okuma yazma kursuna yönlendirilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bu alanda gayret sarf ederek anne ve kızlarımızın okuma yazma öğrenmeleri için çaba sarf etmektedirler. Gayretlerinden dolayı her iki kurum yetkililerini tebrik ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 12:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?