5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de kasaplar denetlendi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Belediye zabıta ekipleri, ilçedeki kasapları denetledi.

İlçede hizmet veren kasaplar, Belediye veteriner hekim ve zabıta gözetiminde tek tek denetlenerek, dolaplar, tezgahlar ve askılıklar gözden geçirildi ve hijyenik ortamın olup olmadığına bakıldı.

Denetleme sırasında bazı kasapların dolaplarının temiz olmadığı fark edilince zabıta tarafından uyarıldı. Ekipler, uyarılan esnafın ikinci uyarı almamaları için esnafa tavsiyede bulundu.

Gıda maddesi satan iş yerlerinin aralıklarla denetleneceğini ifade eden Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, "Sağlık her şeyden önemlidir. İlçemizde bundan böyle gıda maddesi satan iş yerleri periyodik olarak denetlenecektir. Ekiplerimiz bugün itibarı ile ilçemizde hizmet veren kasaplarımızı denetlemişlerdir.

Denetlemelerde kayda değer sıra dışı bir şeye rastlanmamıştır. Ancak zabıta ekiplerinden aldığımız bilgilere göre kasap esnafının hijyenik ortamın yeterli olmadığıdır. Hijyenik ortamın sağlanması için esnafımıza gerekli uyarılar yapılacaktır. Umut ediyorum ki, esnafımız uyarı almadan bundan böyle iş yerlerini daha temiz ve düzenli tutarlar. Gıda maddesi satan iş yerlerinin denetlenmesi ve sağlıklı koşullarda satış yapmalarını sağlamak için ekiplerimiz düzenli şekilde iş yerlerini bundan böyle denetleyecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 15:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?