5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de kiralık sorunu

Akçakale ilçesindeki kiralık evler konut sıkıntısından dolayı el yakıyor. Memurlar kiraların yüksek olduğundan yakınırken, ev sahipleri ise kiraların yüksek dolmadığını savunuyor.

2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile yeni göreve başlayan öğretmen ve memurlar kiralık ev bulmada zorlandıklarını ifade ettiler.

Tayini yeni çıkıp ilçede kiralık ev bulmada zorlandıklarını belirten öğretmenler, ev bulunca da ev kiralarının çok yüksek olduğunu dile getirdiler. İlçede kira vermeye yönelik konut yapımının çök düşük olmasının ev kiralarına yansıdığını söyleyen vatandaşlar ise, ilçede vatandaşların bu alana yönelmediğini kaydettiler.

Akçakale ilçesinde kiralık ev sıkıntısından dolayı ev bulmakta çok zorlandıklarını ifade eden öğretmenler, ev kiralarının bu denli yüksek olmasının düşündürücü olduğunu söylediler. Kira sorunu yaşayan öğretmenler, "Günlerdir kiralık ev arıyoruz, bulamıyoruz. Muhtemelen bekar bir arkadaş bulursam onunla evi paylaşacağım. Başka alternatifim kalmadı. Ayrıca, ev sahipleri geçen yıl 250 YTL'ye verdiği evi, bu yıl 400 YTL kira talep ediyor. Kiraları neredeyse yüzde yüz artırmışlar. Bu durum hiç ahlaki değil. Kira konusunda denetimsizlikte var. Mesela ev sahipleri kira kontratı yapmıyor. Yapması halinde kira nispetince maliyeye vergi ödemek zorunda kalacaklar. O yüzden ev sahipleri kira sözleşmesi yapmıyor. Burada ilçe maliyesine görev düşmektedir" iddialarında bulundular.

Bazı ev sahipleri ise, iddia edildiği gibi kiraların yüksek olmadığı, kiraların günün şartlarına göre uygun olduğunu öne sürdüler. Ev sahipleri, "Bizlerde evleri çok zor şartlar altında yapıyoruz. Bir ev yapmak kolay değil. Nihayetinde bizlerde geçimimizi sağlamak için kiraları uygun şartla göre veriyoruz" ifadelerini kullandılar.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?