5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de kitap okuma kampanyası

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde faaliyet gösteren Birlik Köprüsü Derneği, kitap şenliğinin ardından 'Okuyorum' adlı kitap okuma kampanyası başlattı.

Akçakale Belediyesi M. Selçuk Polat Aile Parkı'nda düzenlenen 3 günlük kitap şenliğinin ardından halka yönelik kitap okuma kampanyası başlatıldı. Kitap okuma kampanyasına her yaştan insanın ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Haftada bir saat kitap okuma kampanyası başlattığını ifade eden dernek yetkilileri, bundan böyle her Pazar saat 16.00 ile 17.00 arası 'Okuyorum' kitap okuma kampanyası eğitim ve öğretim yılı bitene kadar sürdürüleceğini söylediler.

Okumanın hayatı tanımada insana bir ufuk açacağını belirten Birlik Köprüsü Basın Sözcüsü İbrahim Çağdaş, insanları okuma ve kitapla tanıştırmak gerektiğini kaydederek, "Bundan böyle her Pazar saat 16.00 ile 17.00 arası 'Okuyorum' adlı kitap okuma kampanyası başlatmış olduk. 'Okuyorum' kampanyasına herkesi davet ediyoruz. Eğitim ve öğretim yılı bitimine kadar okuma kampanyamızı devam ettireceğiz. Bu kampanya ile İnsanların bilinçlenmesi ve kitap okuma sevgisini kazandırmaktır. Cehaletin ve geri kalmışlığın önünü kesmek için insanların okumayla ve kitapla tanışmaları gerekir. Bir kitap bir insandır, her kitap bize yeni ufuklar ve yenidünyalarla tanıştıracaktır. Olumlu değişim ancak okumayla gelir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?