5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de konferans

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Aile Hayatı" konulu bir konferans düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Eğitim Bir-Sen tarafından organize edilen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konferansa; İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını anlatan sine vizyon gösterisi ile başlayan konferans, bir öğrenci tarafından okunan "Kırk Yaşındasın" adlı şiir ile devam etti. Daha sonra Prof. Dr. Ali Bakkal tarafından "Hz. Peygamber ve Aile Hayatı" konulu konferans verdi. Prof. Dr. Ali Bakkal, Hz. Muhammed'in (SAV) aile hayatından örnekler verdi.

Bakkal konuşmasında, "Hz. Peygamber bizim aile hayatımızda alacağımız tek modeldir. Onun en önemli vasıflardan biri iyi bir eğitmen ve öğretmen oluşudur. Onun bu öğretisi sayesinde insanlık cehaletten kurtulmuş ve insan olma erdemine kavuşmuştur. Yeryüzünde ilmin ve bilimin önemi İslam'la birlikte gelmiştir. Bu vesileyle eğitimcilere ve bizlere çok görevler düşmüştür. Peygamberin aile hayatındaki örnekliği ve bir öğretmen ve bir peygamber tanımlaması bize yol göstermelidir. O bize mutlu almanın yol işaretlerini göstermiştir. Bize düşen yol işaretlerine riayet etmemizdir" dedi.

Konferansa katılan vatandaşlara karanfil ve kitap hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?