5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de köylünün yol çilesi

Akçakale ilçesine bağlı Yazlıca, Oymaklı ve Zenginova köylerini birbirine bağlayan köy yolundaki dere yatağına bir buzluk konmamasına köylüler tepki gösteriyor.

Oymaklı ve Zenginova köyleri arasında bulunan dere yatağının yapılması için yetkililere defalarca yazılı ve sözlü bilgi verdiklerini belirten köylüler, bir an önce yollarının yapılmasını istediler.

Zenginova Köy Muhtarı Mehmet Akkurt, dere yatağının bir an evvel yapılmasını istediklerini belirterek, "Üç yıldır oymaklı ve Zenginova Köyü arasındaki dere yatağına bir buzluk konmasını ve araç geçişlerinin kolaylaştırılmasını talep ettik. Ancak şu ana kadar taleplerimize hiçbir olumlu cevap gelmedi. Araçlarımız bu yolu geçerken çok zorlanmakta ve geçişte tehlikeli durumlar yaşanmaktadır. Şu ana kadar bu noktada hiç kaza olmaması büyük bir şans. Yetkililere, dere yatağına bir buzluk koyarak bu tehlikeli geçişleri engelleyelim dediysek de, kimseden üç yıldır olumlu bir cevap alamadık. Yolun bu noktasından geçerken bizler araçlarımızla zorlanarak geçiyoruz. Bu noktada olumsuz bir manzara ile karşılaşmadan bu dere yatağına buzluk konmasını ve geçişlerin kazasız belasız sağlanmasını yetkililerden talep ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 10:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?