4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Akçakale'de kuraklık endişesi

SURİYE SINIRINDAKİ ÇİFTÇİLER KURAKLIK STRESİ YAŞIYOR

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Suriye sınır boyu köylerde kuru tarım yapan çiftçilerde kuraklık stresi başladı.

Özellikle sınır boyunda son bir ay içerinde istenilen düzeyde yağış olmaması çiftçileri endişelendirmeye başladı. Sınır boyu köylerinden Öncül, Oymaklı, Yazlıca, Ovacık, Zengin Ova, Koçar ve Yeşiltepe köylüleri son bir ay içerisinde yağmurların kesilmesinin ciddi endişelere yol açtığını söyledi. Birçok köylü, Nisan ayında yağmurun yağmaması halinde kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklarını belirtti.

Bu arada, köylülerin bu konudaki endişelerinin haklı olduğunu ifade eden Tarım Müdürlüğü yetkilileri, "Bilindiği gibi bu yıl alınan yağışlarla buğday eken çiftçilerin yüzü güldü. Ancak son günlerde ürkütücü bazı gelişmeler söz konusu oldu. Bunların başında buğday yaprak biti, yaprak leke hastalığı, Sarıpas, külleme ve kök çürüklüğüdür. Özellikle Sarıpas ve yaprak biti yoğunluğu çok fazla olup verimi önemli ölçüde etkileyeceği tahmin edilmektedir. Çiftçilerimizin bir kısmı ilaçlama yapmaktadır, ancak

büyük oranda ilaçlama zamanı geçirilmiş durumdadır. Bunun yanı sıra kuru tarım yapılan alanlarda özellikle de Suriye sınırı boyunca kuraklık stresi başlamıştır. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde yağış alınmadığı takdirde bazı alanlarda hasat yapılamayacak ve zarar büyük olacaktır" dedi.

SURİYE SINIRINDAKİ ÇİFTÇİLER KURAKLIK STRESİ YAŞIYOR
SURİYE SINIRINDAKİ ÇİFTÇİLER KURAKLIK STRESİ YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 10:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?