5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de Mısır heyeti

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 2002 yılında faaliyete geçen atık su tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere, Mısır Devleti Su işleri Bakanlığı'ndan 10 Yüksek Ziraat Mühendisi Akçakale'ye geldi.

Heyet atık su tesislerini gezerek bilgi aldı. Su kullanımı ve tüketiminin önümüzdeki yıllarda önem kazanacağını vurgulayan heyet, bu alandaki tesisler gezilerek bilgilendirme çalışması ve rapor tutuklarını ifade etti. Atık su arıtma tesislerindeki incelemelere Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, öncüllük etti. Mısır Su İşleri Bakanlığı'ndan gelen heyeti bilgilendiren GAP Bölge Kalkınma İdaresi yetkililerinden Dr. Hüseyin Demir, şu açıklamalarda bulundu: "Misafirlerimiz Mısır Devleti Su İşleri Bakanlığı'ndan gelmişlerdir. Türkiye'de su teknikleri ve su kullanımı ile ilgili bilgi ve belge toplamak için buradalar. Her iki devletin anlaşma gereği olarak bu alanda faydalı olmak ve bilgi alışverişinde bulunmaktır. GAP Bölge İdaresi olarak Mısır Su İşleri Bakanlığı'ndan gelen 10 kişilik heyeti bugün Akçakale'de ağırlamaktayız. 2002 yılında faaliyete geçen su arıtma tesislerini tanıtmaktayız" dedi

Mısır heyeti inceleme sonunda atık su tesisleri önünde hatıra fotoğrafı çekti. Heyet, atık su arıtma tesislerinde gezi ve incelemelerde bulunmak üzere, Cullap deresine geçti. Daha sonra Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan tarafından misafirlere çeşitli hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?