5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de öğrencilere yardım

Akçakale Kaymakamlığı, Akçakale Belediyesi ve Tema Mağazacılık şirketi toplam 3 bin 356 öğrenciye nakdi, giyim ve kırtasiye yardımı yaptı.

Süleymanşah İlköğretim Okulu’nda düzenlenen program eşliğinde dağıtılan yardımlar öğrencileri sevindirdi. Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, yardım ve desteklerinden dolayı Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay'a ve Tema mağazalar şirketi yöneticilerine teşekkür etti. Aygöl, "Böyle yardımlar öğrencilerimizin morallerini yüksek tutar. Öğrencilerimizin daha rahat ve faydalı eğitim görmeleri için elimizdeki bütün imkanları öğrenciler için sunacağız. Eğitim bizim ve ülkemizin geleceğidir. Eğitim sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakılmayacak kadar büyük bir iştir. Eğitime herkesin ve her kesimin destekte bulunması gerekir. Bizler, kaliteli eğitim sayesinde geleceğimizi ve yönümüzü belirleriz. Bölge itibarı ile eğitim ve öğretime destek vererek daha aydınlık ve yüksek kaliteli eğitime ulaşabiliriz. Bu anlamda eğitim camiasına, kurum ve kuruluşlara büyük görevler düşmektedir. Akçakale Kaymakamlığı olarak bin 700 öğrenciye kişi başı 100 YTL olmak üzere toplam 170 bin YTL nakdi yardım yaptık. Ayrıca Akçakale Belediyemiz bin öğrenciye kırtasiye yardımı ve Tema Mağazacılık şirketi 856 öğrencimizi giydirmiştir. Yardım eden tüm kurum ve kuruluşlara Akçakale Kaymakamlığı olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Eğitime destek programında konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Akay da, öğrencilere yardım ve destekte bulunulması gerektiğini vurguladı. Akay, “Akçakale Belediyesi olarak bin öğrencimize kırtasiye yardımında bulunmuş olacağız. Gönül isterdi ki, daha fazla öğrencimize yardımcı olalım. Ancak imkanlarımız bu kadar elvermektedir. Öğrencilerimizin daha temiz ve düzenli ortamlarda eğitim yapmaları bizim en büyük beklentimizdir. İmkanlarımız el verdiğinde öğrencilerimize yardım ve desteklerimiz devam edecektir" dedi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve Belediye Başkanı Ahmet Akay öğrencilere yardımları takdim ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?